AVERTIZARILE Meteorologice ANM Cod PORTOCALIU Oficiale de ULTIM MOMENT pe 11 Iunie 2024 in Romania

ANM a emis avertizarile meteorologice cod portocaliu oficiale de ultim moment pe 11 iunie 2024 in Romania, aducand in atentie fenomene de vreme severa.

AVERTIZARILE Meteorologice ANM Cod PORTOCALIU Oficiale ULTIM MOMENT 11 Iunie 2024 Romania

Avertizarile meteorologice ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, de tip cod portocaliu oficiale de ultim moment in Romania pe 11 iunie 2024, ne aduc in imediata atentie o serie de fenomene meteo de vreme severa, care vor afecta intreaga tara in urmatoarele ore.

ANM vorbeste mai jos despre canicula cu temperaturi de pana la 37 de grade si indice temperatura-umezeala, ITU, care va depasi pragul critic de 80 de unitati, averse de ploaie in cantitati de pana la 40 l/mp, insotite de rafala de vant de pana la 70 km/h, descarcari electrice si caderi de grindina.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 11 iunie, ora 10 – 12 iunie, ora 10.

Fenomene vizate: temperaturi deosebit de ridicate, caniculă, disconfort termic accentuat.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În intervalul menționat în cea mai mare parte a Munteniei, sud-estul Olteniei, partea continentală a Dobrogei și în sudul Moldovei, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, maximele se vor situa, în general, între 35 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Totodată, pe alocuri noaptea va fi tropicală, temperaturile minime atingând și depășind ușor 20 de grade.

COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 11 iunie, ora 10 – 12 iunie, ora 10.

Fenomene vizate: temperaturi ridicate, caniculă, disconfort termic ridicat.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În intervalul menționat în centrul Moldovei și nordul Olteniei și pe litoral se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, maximele se vor situa în general între 30 și 34 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unități.

COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 11 iunie, ora 12 – 11 iunie, ora 23.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul și centrul Moldovei și cea mai mare parte a zonei montane vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale în general de 55…70 km/h), vijelii, căderi de grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Notă: Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în celelalte regiuni.

COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 12 iunie, ora 10 – 12 iunie, ora 21.

Fenomene vizate: temperaturi ridicate, caniculă, disconfort termic ridicat.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În intervalul menționat, în Muntenia, Dobrogea și în sudul Moldovei se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, maximele se vor situa în general între 30 și 35 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unități.