Documentul Oficial de ULTIM MOMENT pe care Ministrul Apararii l-a Semnat pentru Romania in Plin Razboi in Ucraina

Ministrul Apararii a semnat un document oficial foarte important pentru Romania in plin razboi in Ucraina, iata ce impact va avea pentru tara.

Documentul Oficial ULTIM MOMENT Ministrul Apararii l-a Semnat pentru Romania Plin Razboi Ucraina

Ministrul Apararii anunta in mod oficial semnarea unui document de ultim moment pentru Romania, in plin razboi in Ucraina, iar asta deoarece Angel Tîlvăr a avut o intalnire cu omologul sau din Canada pentru semnarea unui Memorandum de extindere a cooperarii militare dintre cele doua tari.

Ministrul Apararii vorbeste mai jos despre ceea ce se intampla din punct de vedere al acestei noi intelegeri, iar separat de asta ni se aduce in atentie inclusiv o intalnire cu omologul din Ucraina, pentru discutii referitoare la continuare ajutorului pentru tara atacata de catre Rusia.

“Am semnat, astăzi, în cadrul reuniunii miniștrilor apărării din statele membre ale #NATO, împreună cu omologul canadian 🇨🇦 Bill Blair, Memorandumul de Înțelegere dintre Ministerul Apărării Naționale din România și Departamentul Apărării Naționale din Canada. Documentul va consolida cadrul juridic pentru cooperarea bilaterală în domenii precum planificarea apărării, logistică, forțe aeriene, industria de apărare, instruirea personalului în instituțiile militare, exerciții militare și securitate cibernetică.

Sunt convins că acest acord va oferi cadrul necesar pentru aprofundarea cooperării în domeniul apărării dintre România 🇷🇴 și Canada 🇨🇦, în beneficiul ambelor state, valorificând cooperarea foarte bună de până acum. Semnarea documentului a rezultat din necesitatea de a adapta cadrul juridic al cooperării bilaterale la schimbările din mediul de securitate, de a reflecta nevoia de cooperare în cadrul Alianței Nord-Atlantice și de a oferi consistență dimensiunii de apărare a relației dintre România și Canada.

Cu acest prilej, cei doi oficiali au discutat și despre pregătirea summitului de la Washington. A fost subliniată nevoia accelerării adaptării posturii NATO de descurajare și apărare. Ministrul Tîlvăr a reiterat importanța strategică a Mării Negre în arhitectura de securitate euro-atlantică, mulțumind omologului canadian pentru contribuțiile substanțiale, atât prin încadrarea unor funcții în comandamentele multinaționale din România, cât și prin participarea la misiunile de poliție aeriană consolidată.

În cadrul întrevederii pe care am avut-o, cu omologul meu ucrainean, Rustem Umerov, am reafirmat angajamentul ferm al României pentru continuarea sprijinului oferit Ucrainei atât timp cât va fi necesar. Am discutat despre operaționalizarea Centrului de instruire a piloților de aeronave F-16 de la Fetești, destinat atât piloților români.

Cât și celor ucraineni și am transmis că România va continua să contribuie la instruirea militarilor ucraineni în diverse formate. În contextul evoluțiilor situației de securitate din Ucraina și din regiunea Mării Negre, am subliniat rolul inițiativei României, Turciei și Bulgariei de contracarare a amenințării minelor marine în Marea Neagră, care are scopul de a asigura libertatea de navigație.”