Anunturile Oficiale de ULTIM MOMENT ale MAI, Cand se Finalizeaza Aderarea Romaniei la Schengen

Romania transmite prin MAI o serie de anunturi oficiale de ultim moment privind cand se va face finalizarea aderarii la Schengen, ce ni se spune.

Anunturile Oficiale ULTIM MOMENT MAI Cand Finalizeaza Aderarea Romaniei Schengen

Finalizarea aderarii Romaniei la Schengen este unul dintre obiectivele centrale ale muncii pe care MAI o duce in momentul de fata, iar anunturile oficiale de ultim moment ale ministrului de interne, ne spun ca la ora actuala se lucreaza pentru ca in 2024 sa fie ridicate controalele la frontierele terestre din Spatiul Schengen, dar la nivel de decizie politica.

Romania vrea ca finalizarea aderarii la Schengen sa aiba loc in 2024, dar probabil ca ridicarea efectiva a controalelor terestre va avea loc in 2025, iar acest lucru ar trebui sa se intample din moment ce migratia ilegala ar fi sczut in tara noastra cu 73%, conform celor de la MAI, o scadere pe care Karl Nehammer nu o poate ignora.

Romania are nevoie de acordul Austriei pentru finalizarea aderarii la Schengen, ea urmand a fi luata intr-un Consiliu JAI viitor, ca 3 fiind programate pana la final de an, dar ramane de vazut daca realizarile de pana acum ale MAI vor avea impactul pe care il asteapta Guvernul de la Bucuresti, sau in final nu obtine finalizarea procesului.

“Muncim la frontieră! Să știți că migrația ilegală în România, de la an la an, a scăzut cu 73 de procente. A căzut, a scăzut! A scăzut, scăzut! Pe aceste construcții diplomatice, pe care le-am făcut începând de anul trecut și care au fost și din spate, eu nu zic că a început totul cu mine,

Noi menținem aceste canale deschise, ca în momentul politic potrivit să obținem această decizie a Consiliului JAI, de a extinde acquis-ul Schengen la frontiera terestră a României. Este un obiectiv pe care premierul l-a asumat şi pe care și eu îl consider fezabil. Lucrăm pentru anul 2024.”