Proiectele Oficiale de ULTIM MOMENT Anuntate de Nicusor Dan pentru Bucuresti Incepand din Iunie

Nicusor Dan a anuntat proiectele oficiale de ultim moment pentru milioane de bucuresteni incepand din iunie, iata ce se intampla in Bucuresti.

Proiectele Oficiale ULTIM MOMENT Anuntate Nicusor Dan Bucuresti Incepand Iunie

Nicusor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat progresele semnificative în reabilitarea clădirii de pe Bd. Regina Elisabeta nr. 29 – 31, sector 5, fostul sediu al Primăriei Sectorului 5. Până în prezent, lucrările de consolidare, reabilitare, extindere și restaurare a fațadei imobilului au fost realizate în proporție de 75%.

Clădirea, un monument istoric din Ansamblul de Arhitectură Bd. Elisabeta, cuprinde șase niveluri, inclusiv subsol, mezanin, două etaje și mansardă, având o suprafață de aproximativ 3.500 mp și o curte de 1.400 mp. În prezent, se efectuează lucrări la instalații și amenajările interioare, cu un termen estimat de finalizare la sfârșitul trimestrului IV al anului 2024.

Nicusor Dan spune ca a început cel de-al patrulea tratament de dezinsecție împotriva țânțarilor în parcuri, spații verzi, aliniamente stradale, piețe, maluri de lac și alte spații deschise din domeniul public. Compania Municipală Eco Igienizare București derulează tratamente și pentru combaterea căpușelor în diverse locații publice. Produsul insecticid utilizat este avizat de Ministerul Sănătății și nu este toxic pentru oameni și animale.

Nicusor Dan anunta ca primaria a demarat și un amplu proces de modernizare a sistemului de iluminat public. Până acum, au fost instalate aproximativ 1.900 de corpuri noi de iluminat, din cele 4.900 LED-uri achiziționate printr-un program finanțat cu 25 milioane lei fonduri nerambursabile de la Administrația Fondului pentru Mediu.

Lucrările de modernizare au fost finalizate pe Bd. Theodor Pallady și Bd. Camil Ressu, iar în prezent se lucrează pe str. Drumul Taberei. În curând vor urma și alte artere, printre care Calea Crângaşi, str. Turda, Bd. Bucureştii Noi, Calea Griviţei, Bd. Ion Mihalache, str. Braşov și Șoseaua Virtuţii.

Prin acest program, se vor moderniza sistemele de iluminat pe 15 artere principale din București. Totodată, Primăria va demara procedura de achiziție pentru încă 7.800 LED-uri, cu scopul de a moderniza iluminatul public pe alte 34 de artere intens circulate, finanțate suplimentar cu 50 milioane lei nerambursabili de la Administrația Fondului pentru Mediu.

Prin aceste investiții, se estimează că 10% din sistemul de iluminat public al Bucureștiului va fi înlocuit, reducând astfel cheltuielile cu iluminatul public cu peste 10 milioane lei.