iPhone 5, lipsa posibilitatii de a dezactiva 3G-ul si autonomia

  Luni cativa operatori de telefonie mobila din Romania si-au actualizat, cu ajutorul Apple, Carrier Bundle-urile pentru iOS in ideea de a le permite propriilor clienti sa se conecteze la propriile retele 4G LTE. Aceasta modificare a lasat toata lumea fara posibilitatea de a mai dezactiva conectivitatea 3G pe propriile terminale, asa ca acum iPhone-urile vor functiona constant pe 3G, si vor face rollback la EDGE/GPRS doar in zonele in care nu exista 3G, acest proces consumand inutil destul de multa energie a bateriei.

  Problema cu imposibilitatea de a dezactiva 3G-ul pe iDevice-uri sta in faptul ca pierdeti o parte buna a autonomiei bateriei, eu am constatat ca aproximativ o ora de autonomie a disparut tinand terminalul activat constant pe 3G si nu sunt chiar atat de bucuros de acest lucru. Veti spune ca iPhone-urile nu sunt iPhone-uri fara 3G si ca plang degeaba lipsa unui buton. Ei bine, eu nu sunt un chiar atat de mare fan al incarcarii zilnice a iPhone-ului, din motive lesne de inteles, iar cand peste noapte imi dispar intre 10 – 15 procente din baterie doar din cauza faptului ca semnalul 3G fluctueaza, nu pot spune ca sunt fericit.

  Apple a mai avut ideea tampita de a elimina posibilitatea de a dezactiva 3G-ul pe iPhone-uri, a revenit la sentimente mai bune in iOS 6, insa prin introducerea 4G-ului a stricat de tot functia. Nu ar fi o mare problema sa functioneze toate iPhone-urile pe 3G daca ar avea o baterie capabila sa le sustina si sa nu trebuiasca sa stai langa priza in fiecare dupa-amiaza/seara, dar pentru Apple conteaza prea putin. In final trebuie sa va obisnuiti cu lipsa posibilitatii de a dezactiva 3G-ul pe iPhone 5 si viitorul iPhone 5S deoarece nici cu jailbreak-ul nu aveti prea multe sanse de a readuce functionalitatea la normal, asta pentru ca dezvoltatorii de tweak-uri s-au gandit sa elimine exact aceeasi functie de preamaretele lor creatii.