Reactiveaza functia de dezactivare a conectivitatii 3G pe iPhone 5 fara a face jailbreak

  Luni un Carrier Bundle Update a fost lansat pentru posesorii de terminale iPhone 5, totul in ideea de a permite acestora sa se conecteze la reteaua 4G LTE a Orange, si mai tarziu a celor de la Vodafone sau Cosmote. Din pacate acel update ne duce in imposibilitatea de a mai dezactiva conectivitatea 3G pe dispozitivele noastre si in acest articol v-am explicat cum puteti rezolva totul. Acum, daca doriti sa aveti in continuare posibilitatea de a mai avea butonul de dezactivare a 3G-ului prezent in aplicatia Settings trebuie sa reinstalati vechiul Carrier Bundle care il contine. Puteti face acest lucru folosind iTunes si nu trebuie sa aveti jailbreak.

  Urmati pasii de mai jos cu mare atentie si aveti grija sa nu efectuati update iDevice-ului vostru. Inainte de a incepe descarcati acest Carrier Bundle de aici – Carrier Bundle doar pentru Orange.

Windows

1. In Windows trebuie sa cautati executabilul iTunes in folderul Program Files, sa faceti un click dreapta pe el alegeti Propreties, iar in campul unde aveti link-ul catre executabil trebuie sa va asigurati ca aveti introdusa comanda /setPrefInt carrier-testing 1 expresie dupa iTunes.exe.

%ProgramFiles%\iTunes\iTunes.exe” /setPrefInt carrier-testing 1

2. Dupa ce ati introdus acea comanda, apasati Apply, apoi OK si deschideti iTunes.

3. Conectati terminalul la PC, tineti apasata tasta Shift in timp ce apasati butonul Update/Check for Updates al iTunes, alegeti fisierul descarcat deja, apoi resetati terminalul vostru si butonul va fi prezent in Settings>General>Cellular.

OS X

1. Deschideti aplicatia Terminal din folderul Utilities, apoi introduceti comanda de mai jos si apasati return.

defaults write com.apple.iTunes carrier-testing -bool YES

2. Conectati terminalul la Mac, tineti apasata tasta Option in timp ce apasati butonul Update/Check for Updates al iTunes, alegeti fisierul descarcat deja, apoi resetati terminalul vostru si butonul va fi prezent in Settings>General>Cellular.

  Procedura este simpla si dupa efectuarea ei veti avea acel buton disponibil in aplicatia Settings.

Thanks to Marius.