Apple este criticata pentru absenta femeilor din structurile sale de conducere

  Desi in ultimele luni Tim Cook a facut lobby pentru modificarea legislatiei muncii din SUA, sustinand ca discriminarea de orice tip trebuie sa dispara din companiile americane, iata ca Apple este criticata exact pentru asa ceva. Conform celor de la Bloomberg, principalii actionari ai Apple au criticat compania pentru absenta femeilor din structurile sale de conducere, avand intentia de a aduce problema in discutie la adunarea generala a actionarilor care urmeaza sa aiba loc luna viitoare. Ideea a fost abandonata in urma unor discutii avute cu reprezentanti ai celor de la Apple, o modificare fiind facuta in actul constitutiv al companiei.

Apple is now adding the following language to the charter of the board’s nominating and governance committee: “The nominating committee is committed to actively seeking out highly qualified women and individuals from minority groups to include in the pool from which board nominees are chosen.” While the statement was included in the company’s proxy for the past several years, it hadn’t been part of the company charter, a governing document. Apple also vowed to continue discussions with shareholders about ways to improve diversity, Ruoff said.

  In baza acestei modificari, compania Apple afirma in actul sau constitutiv ca din structurile sale de conducere pot face parte barbati sau femei reprezentanti ai oricaror tipuri de minoritati. Desi din consiliul director al Apple face parte Andrea Jung, fostul CEO al Avon si in curand actualul CEO al Burberry va intra in echipa de vicepresedinti seniori, cei de la Apple vor trebui sa angajeze mai multe femei si nu doar atat. Actionarii sunt suparati ca in consiliul director, si in general in structurile de conducere, pozitiile principale sunt detinute, intr-o majoritate covarsitoare, de catre “barbati albi”, asa ca in viitorul nu foarte indepartat vom vedea reprezentanti ai mai multor minoritati in echipa de conducere a Apple.