Microsoft sustine ca smartphone-urile Windows Phone depasesc iPhone-urile in vanzari in 24 de tari

  In cursul zilei de ieri am publicat un articol in care va spuneam ca iPhone-urile nu se descurca, chiar atat de grozav in ceea ce priveste vanzarile globale, cota lor de piata scazand in multe tari importante. In baza acestor informatii, cei de la Microsoft au inceput sa-si laude platforma Windows Phone, sustinand ca smartphone-urile care o ruleaza au intrecut in vanzari iPhone-urile in 24 de piete de pe glob. Adevarul este ca Windows Phone-ul inregistreaza vanzari foarte bune, insa vorbim totusi despre un Q3 2013 in care putini cumparau iPhone-uri si multi asteptau lansarea iPhone 5S.

We’ve seen record sales of Windows Phone this holiday worldwide, nearly doubling phone sales during Christmas week (YOY). In the third quarter this year, according to IDC, Windows Phone reinforced its position as a top three smartphone operating system and was the fastest-growing platform among the leading operating systems with 156% year-over-year gain. Windows Phone is the number two smartphone operating system in 14 markets, and shipped more units than iPhone in 24 markets in Q3.

  Desi Microsoft are adevarate motive de lauda pentru platforma sa in baza cifrelor publicate pentru Q3 2013, ramane sa vedem luna aceasta daca performantele platformei Windows Phone vor fi la fel de bune, avand in vedere ca Apple contorizeaza in ultimele 3 luni vanzari puternice pentru iPhone-urile sale.