Smartphone-urile Windows Phone intrec in vanzari iPhone-ul in Romania

  In a doua jumatate a anului trecut au aparut mai multe studii care indicau faptul ca terminalele care ruleaza Windows Phone intrec in vanzari iPhone-urile si reusesc sa aduca o cota de piata mai amre decat cea a terminalelor Apple. Trend-ul intalnit in multe tari europene, si nu numai, se regaseste inclusiv in Romania, in anul 2013 terminalele care ruleaza Windows Phone vanzandu-se intr-un numar mult mai mare decat terminalele iPhone, vanzarile crescand de 4 ori fata de anul 2012.

  Avand in vedere ca iPhone-ul ocupa pozitia a doua dupa Android in Romania, in momentul de fata Windows Phone-ul i-a preluat locul si e putin probabil ca el sa fie cedat in viitorul apropiat. Era logic sa vedem o asemenea scimbare de situatie, avand in vedere ca exista o multitudine de terminale Windows Phone pe piata disponibile la preturi foarte tractive, in timp ce iPhone-urile raman in continuare scumpe pentru marea masa a romanilor si acest lucru afecteaza cota de piata a Apple.

  Daca ar fi sa presupun, as spune ca Windows Phone si Android isi vor intari pozitia pe piata in urmatorii ani, in timp ce cota de piata a iPhone-ului se va eroda in continuare daca Apple nu va lansa modele ieftine.