Android OS intrece iOS in topurile vanzarilor de terminale mobile

O companie de din SUA a monitorizat timp de 6 luni vanzarile de terminale mobile de pe teritoriul american si a publicat zilele trecute un studiu foarte interesant cu privire la sistemele de operare pe care le ruleaza majoritatea terminalelor mobile vandute in SUA. Conform acestui studiu in perioada ianuarie – august 2010 majoritatea terminalelor mobile cumparate de americani rulau Android OS, pe locul 2 situandu-se cele cu BlackBerry OS si pe ultimul loc terminalele cu iOS. Android OS a avut o crestere formidabila deoarece in ultima vreme au aparut din ce in ce mai multe terminale ce ruleaza acest sistem de operare si era normal ca vanzarile sa isi lase amprenta asupra cotei de piata detinuta de Android OS in detrimentul iOS si BlackBerry OS.

In luna august a acestui an aproximativ 32% dintre terminalele vandute in SUA rulau Android OS, 25% iOS si 26% BlackBerry OS. Android a intrecut iOS in ceea ce priveste rata adoptiei inca din luna martie insa trebuie luat in considerare faptul ca exista foarte multe terminale ce ruleaza Android OS si foarte putine ce ruleaza iOS. Practic vorbim aici despre o sumedenie de smartphone-uri cu Android versus iPhone 3G/3GS/4, iPad si iPhone 2G/3G. Sincer sa fiu comparatia e putin fortata deoarece raportul de forte e inegal si asa va fi intotdeauna pentru ca Apple va avea o oferta limitata de terminale iar Android va rula pe orice tip de telefon mobil fie ca e vorba despre un smartphone high-end sau un telefon ieftin oferit gratuit la abonament.

Totusi cota de piata a Android OS ramane mult sub cea a iOS sau BlackBerry OS insa situatia se va schimba cu siguranta pana in 2012.