Android OS intrece iOS in topurile vanzarilor de terminale mobile

O companie de din SUA a monitorizat timp de 6 luni vanzarile de terminale mobile de pe teritoriul american si a publicat zilele trecute un studiu foarte interesant cu privire la sistemele de operare pe care le ruleaza majoritatea terminalelor mobile vandute in SUA. Conform acestui studiu in perioada ianuarie – august 2010 majoritatea terminalelor mobile cumparate de americani rulau Android OS, pe locul 2 situandu-se cele cu BlackBerry OS si pe ultimul loc terminalele cu iOS. Android OS a avut o crestere formidabila deoarece in ultima vreme au aparut din ce in ce mai multe terminale ce ruleaza acest sistem de operare si era normal ca vanzarile sa isi lase amprenta asupra cotei de piata detinuta de Android OS in detrimentul iOS si BlackBerry OS.

In luna august a acestui an aproximativ 32% dintre terminalele vandute in SUA rulau Android OS, 25% iOS si 26% BlackBerry OS. Android a intrecut iOS in ceea ce priveste rata adoptiei inca din luna martie insa trebuie luat in considerare faptul ca exista foarte multe terminale ce ruleaza Android OS si foarte putine ce ruleaza iOS. Practic vorbim aici despre o sumedenie de smartphone-uri cu Android versus iPhone 3G/3GS/4, iPad si iPhone 2G/3G. Sincer sa fiu comparatia e putin fortata deoarece raportul de forte e inegal si asa va fi intotdeauna pentru ca Apple va avea o oferta limitata de terminale iar Android va rula pe orice tip de telefon mobil fie ca e vorba despre un smartphone high-end sau un telefon ieftin oferit gratuit la abonament.

Totusi cota de piata a Android OS ramane mult sub cea a iOS sau BlackBerry OS insa situatia se va schimba cu siguranta pana in 2012.

14 COMENTARII

  1. normal, daca apple nu a facut fata comenzilor… daca facea si onora toate cererile alta era situatia acum cu privire la nr de terminale vandute

  2. Daca ai vedea un pic si trendul marketshareului… Apple se reinventeaza o data pe an cu iphone, pe Android apare cate un model pe luna comparabil sau mai bun ca iphone. Vezi desire HD peste cateva zile. By the way sunt 3gs, ipad, ipod touch, new imac, macbook owner, adica am muscat din marul otravit ca alba ca zapada :)) doar ma straduiesc sa redevin obiectiv

  3. Pai tocmai de aia am zis ca sunt atatea device-uri cu Android si e normal ca vanzarile terminalelor cu Android sa le depaseasca pe cele cu iOS. Totusi sa nu uitam ca Android OS primeste putine update-uri pe an la fel ca si iOS insa producatorii de terminale modifica Android-ul in functie de necesitatile lor. Si ca sa fim sinceri Apple “se reinventeaza” de mai multe ori pe an : iPhone, iPad, iPod Touch, deci nu e vorba doar de un singur produs.

  4. Din punctul meu de vedere nu e o scuza pentru apple sau pt sondaj ca android ruleaza pe mai multe device-uri , de ce nu ruleaza si ios pe alte device-uri ?????
    Ideea e ca android tot o sa castige teren cu atat mai mult cu cat or sa aiba os-ul instalat din ce in ce pe mai multe device-uri

  5. Android OS e gratuit, iOS nu e. Apple nu va permite altor firme sa modifice iOS dupa bunul plac si mie mi se pare o idee buna pentru ca, customizarea OS-ului poate duce la foarte multe probleme.

  6. zaone , ti cu dinti de ios-ul asta si tot ce inseamna appel …dar ca fost posesor de 3g, 3gs , si acum posesor de SGS am putut face diferenta intre ce inseamna Android si IOS …ADICA LIBERTATE frate , vad ca iti cam place dictatura ..nu ? cam asta face Appel acum — STEVE = HITLER 🙂 .

  7. Si eu cred ca aparitia jailbreak-ului va mai dura.Ceva e “putred “cu asta, deja au intins-o asa de mult ca deja am suspiciuni si ca ar avea o solutie viabila.
    Apropo, de IPA GOD sa mai auzit ceva? Decand a cumparat cineva acea solutie , cred ca cu 3500USD a si disparut orice info legat de asta, nu ca as fi un amator de asa ceva, eu personal imi cumpar aplicatiile care le folosesc dar asa ca idee.

  8. nici pentru android sa nu crezi ca e usor sa se tina compatibil cu atata deviceuri, dar se imbunatateste din cate vad. Eram foarte hotarat sa-mi iau iPhone 4 alb de craciun dar cred ca astept iP5, intre timp o sa vad ce stie Desire HD. Am vazut deja 2 persoane posesoare de iP4 care tineau intr-un mod dubios telefonul la ureche :)))) probabil au dat de vreun tutorial trimis de Steve despre cum se tine corect telefonul. Am ajuns la iOS 4.0.1 si sunt satul de toate update+JB+unlock pe care trebuie sa le astepti ca sa beneficiezi de inca o functie pe care Steve ne-o arunca ca la catelusi, aratandu-ne cum (re)inventeaza el apa calda si gaura de la covrig. Thx but no thx. Sunt curios ce experienta o sa am cu 1 an de android pe telefon. Nu voi renunta la 3gs, nici la macos x, nici la me.com, vreau sa vad doar daca am mai putine batai de cap cu telefonul.