Apple este actionata in judecata de catre compania Monster din cauza Beats

Monster Beats Solo

  In cursul anului 2014 compania Apple a achizitionat Beats pentru 3.2 miliarde de dolari, iar impreuna cu ea a intrat si in posesia problemelor adiacente. Una dintre ele s-a materializat intr-un proces intentat de catre compania Monster, ea realizand deasign-ul versiunii originale a castilor Beats by Dre, insa si tehnologia din spatele lor.

  CEO-ul companiei Monster, Noel Lee, sustine ca Dr. Dre si Jimmy Iovine au piratat tehnologia dezvoltata de catre Lee si Monster cand au creat castile Beats By Dre. In actiunea depusa la instanta Monster sustine ca Dre si Iovine nu si-au divulgat adevaratele intentii in timpul procesul de dezvoltare a castilor Beats by Dre, evitand sa isi anunte partenerii in legatura cu intentiile lor de a vinde aceste produse.

Monster, which co-designed the original Beats By Dr. Dre headphones, is filing suit against Beats Electronics, the firm acquired by Apple in May and co-founded by musician Dr. Dre and producer Jimmy Iovine. The audio tech company and its CEO, Noel Lee, say in the suit that he and Monster invented the technology behind the Beats By Dr. Dre headphones. The suit claims that Iovine and Dre (Andre Young) committed fraud in pirating the headphones away from Lee and Monster.

  Din vanzarea lor Monster nu a obtinut nimic si a pierdut milioane de dolari in urma investitiei in Beats, iar prin proces se incearca recuperarea banilor si nu doar atat. Noel Lee a detinut si 5% din compania Beats, insa in urma unor investitii repetate facute de-a lungul timpului el a ramas cu un procent mult mai mic, pierzand 100 de milioane de dolari in urma vanzarii catre Apple.

  Daca procesul va avea succes sau nu, ramane de vazut, insa este clar ca Lee incearca sa obtina sume serioase de bani de la compania Apple prin aceasta actiune.