UPDATE: Apple va cumpara Beats Audio pentru 3.2 miliarde de dolari

  Beats Audio, producatori ai celebrelor casti Beats By Dre si colaboratori ai HTC pentru o buna perioada de timp, urmeaza sa fie achizitionati de catre Apple intr-o tranzactie ce ar urma sa valoreze 3.2 miliarde de dolari. Apple si Beats s-ar afla deja in stadiile finale ale negocierilor privind achizitia, totul urmand a fi anuntat oficial in cursul saptamanii viitoare. Beats Audio produce o gama variata de casti premium, si nu numai, insa are activ si un serviciu de streaming audio, cu aplicatii disponibile in App Store.

Apple is closing in on its largest ever acquisition with the planned $3.2bn purchase of Beats Electronics, the headphone maker and music streaming operator founded by music producer Jimmy Iovine and the hip-hop star Dr Dre. The deal could be announced as early as next week, people familiar with the negotiations said, but they cautioned that some details had yet to be agreed and talks could still fall apart.

  In urma acestei achizitii, intregul management al Beats ar urma sa fie integrat in echipa de conducere a companiei Apple, iar co-fondatorul Jimmy Iovine ar urma sa devina un consilier special pentru Tim Cook. Daca tranzactia va avea loc, atunci vorbim despre cea mai mare achizitie facuta vreodata de catre Apple. Beats are ingineri cu o vasta experienta in dezvoltarea de casti audio, iar Apple ar putea beneficia de expertiza lor pentru a imbunatati design-ul castilor sale, dar si pentru a isi imbunatati serviciile de streaming multimedia.

  Apple a avut in trecut discutii cu Beats pentru posibile parteneriate in ceea ce priveste streaming-ul audio, insa se pare ca totul se va finaliza cu o achizitie directa.

UPDATE: Achizitia a fost confirmata de catre Dr. Dre, iar detalii gasiti aici.