WhatsApp Messenger nu va face apeluri video sau voce prin Skype

WhatsApp Messenger  - iDevice.ro
WhatsApp Messenger este cea mai populara aplicatie de mesagerie text de pe glob si dimineata v-am spus ca ea are 700 de milioane de utilizatori activi lunar. Informatia aceasta vine la o zi dupa ce in interiorul codului sursa al aplicatiei au fost descoperite doua noi functii grozave pe care cei de la WhatsApp le-ar testa in momentul de fata.

  Vorbesc despre un sistem de apeluri voce si probabil video care ne-ar permite sa folosim reteaua Skype pentru a le utiliza, dar si despre un sistem numit Driving Mode. Acest Driving Mode ar permite citirea mesajelor primite in aplicatie atunci cand ne aflam la volan, totul in ideea de a impiedica mutarea atentiei de la drum la terminale.

  Desi functiile sunt grozave si cu siguranta ar fi fost apreciate de catre foarte multe persoane, din pacate cei de la WhatsApp au anuntat ca cel putin una dintre ele nu va fi disponibila. Vorbesc desigur despre implementarea optiunii de a efectua apeluri voce sau video prin intermediul retelei Skype, detinuta de catre compania Microsoft.

WhatsApp Messenger nu va face apeluri video sau voce prin Skype

  Facebook si Microsoft sunt companii competitoare si din moment ce WhatsApp Messenger va permite efectuarea de apeluri voce prin internet, era logic faptul ca Skype nu avea ce cauta aici. In ciuda acestui lucru, nu ar fi fost rea ideea de a avea posibilitatea de a efectua apeluri video folosind reteaua celor de la Skype, dar nici acest lucru nu va fi disponibil.

  Este destul de logic faptul ca Facebook nu doreste sa faca populara reteaua Skype prin implementarea compatibilitatii cu ea direct in WhatsApp Messenger. Cu o baza de utilizatori de 700 de milioane de oameni, WhatsApp Messenger ar putea genera o crestere colosala a utilizarii Skype, iar asta in conditiile in care vorbim despre o platforma concurenta, iar Facebook nu doreste sa o ajute sa creasca.

  In aceasta idee, probabil vom vedea un Driving Mode in WhatsApp Messenger in viitor, dar nu mai mult de atat.

2 COMENTARII