iPhone 6S cu rezolutie 1080p si iPhone 6S Plus cu rezolutie 2K

iPhone 6S rezolutie 1080p si iPhone 6S Plus rezolutie 2KiPhone 6S cu rezolutie 1080p si iPhone 6S Plus cu rezolutie 2K, acesta este cel mai recent zvon aparut in cursul zilei de ieri in Asia, el sugerand faptul ca Apple pregateste o schimbare majora pentru noile sale terminale. In momentul de fata iPhone 6 are o rezolutie de 1334 x 750 pixeli, in timp ce iPhone 6 Plus are o rezolutie de 1920 x 1080 pixeli, astfel ca vorbim despre un salt major pentru rezolutiile ambelor terminale.

Daca zvonul este adevarat, atunci iPhone 6S ar urma sa aiba un ecran de 4.7 inch cu rezolutie de 1920 x 1080 pixeli, in timp ce iPhone 6S Plus ar urma sa aiba un ecran de 5.5 inch cu rezolutie 2560 x 1440, sau undeva in apropierea sa. Practic vorbim despre un salt imens in rezolutie facut de catre compania Apple la un an dupa o miscare similara si va spun inca de aici ca schimbarea pare putin probabila.

iPhone 6S cu rezolutie Full HD si iPhone 6S Plus cu rezolutie 2K?

Avand in vedere ca anul trecut Apple a crescut rezolutiile ecranelor terminalelor sale iPhone, exista sanse minime ca iPhone 6S si iPhone 6S Plus sa treaca printr-o schimbare similara si acest lucrua re o explicatie logica. Vorbim desigur despre strategia Apple promovata de-a lungul anilor, compania americana incercand sa nu ingreuneze munca dezvoltatorilor de aplicatii pentru paltforma iOS.

In momentul de fata nu foarte multe aplicatii au grafica 100% compatibila cu ecranele iPhone 6 si iPhone 6 Plus, iar o schimbare de rezolutie nu va aduce absolut niciun castig pentru utilizatorii de rand. Daca Apple ar creste iar rezolutiile, aplicatiile vechi s-ar vedea si mai prost pe ecrane, iar compania americana deocamdata nu are vreo intentie sa le dea si mai mult de munca dezvoltatorilor sai.

Desigur ca separat de aceasta strategie exista si problemele hardware pentru sustinerea unor rezolutii atat de mari, compania Apple fiind nevoita sa implementeze procesoare si placi grafice mai puternice, lucru pe care nu intentioneaza sa il faca acum. Daca ne gandim la iPhone 7 sau poate iPhone 7S, atunci da, cresterea in rezolutie este posibila, insa in cazul iPhone 6S si iPhone 6S Plus lucrurile nu stau asa.