Apple inlocuieste Newsstand cu o noua aplicatie similara Flipboard

NewsstandApple va inlocui Newsstand cu o noua aplicatie similara Flipboard in cadrul WWDC 2015, pentru iOS 9 compania Apple gandind un titlu care sa ii ajute pe utilizatorii sai sa citeasca mai usor revistele favorite. Aplicatia va avea anumite functii similare cu cele ale Flipboard si pentru inceput Apple va avea drept parteneri ESPN, New York Times, Conde Nast sau Hearst, deci o multitudine de publicatii importante vor fi disponibile acolo, toate cu articole in limba engleza.

Lansand noua aplicatie pentru iOS 9, compania Apple va sterge vechea aplicatie Newsstand, aceasta nefiind iubita de catre utilizatorii din lumea intreaga, majoritatea cautand sa o stearga din iOS. Daca Newsstand permitea inregistrarea de abonamente pentru ziare si reviste, noua aplicatie pentru iOS 9 va avea un rol oarecum diferit, ea putand afisa stiri in timp real din SUA.

Apple plans to announce a free, Flipboard-like product that will show consumers samplings of content from big media partners including ESPN, the New York Times, Conde Nast and Hearst, sources say.

Publicatiile vor putea introduce reclame intre articolele afisate in noua aplicatie Apple si vor retine toti banii castigati de pe urma afisarii articolelor, in timp ce Apple va incasa o parte din vanzarea restului de reclame. Publicatiile vor putea deasemenea sa vanda abonamente prin noua aplicatie din iOS 9, asa ca va fi interesant de vazut cum va arata ea in final si ce functionalitate va avea.

WWDC 2015 incepe la ora 20:00, insa incepand cu 19:30 va astept in aceasta pagina pentru a discuta despre toate noutatile legate de iOS 9.