iOS a devenit o problema pentru Apple

iOS-ul a devenit din ce in ce mai prost in ultimii ani, decesul lui Steve Jobs lasand o companie Apple in mana unui om care nu pare sa aiba mana de fier pe care fostul co-fondator o avea, iar iOS-ul a inceput sa devina o problema majora pentru Apple.

Nu este un secret faptul ca iOS-ul a devenit din ce in ce mai problematic in ultimii 3 ani, perioada 2014 – 2015 fiind una foarte proasta pentru Apple, iOS 8 fiind cel mai problematic sistem de operare lansat pana acum, cel putin in primele versiuni.

Legatura cu Microsoft

O teorie promovata de catre o celebra publicatie americana are la baza ideea ca iOS-ul a devenit pentru Apple o problema la fel de mare precum este Windows pentru Microsoft si dupa cum prea bine stiti, nici cei din Redmond nu pot lansa versiuni noi ale Windows fara probleme.

Daca in trecut era o legatura foarte stransa intre hardware si software, acum cele doua componente ale unui iDevice incep sa fie din ce in ce mai distante, iar de aici apar diverse probleme de functionare si implicit experienta proasta a clientului care cumpara produsul.

O posibila explicatie pentru aceasta problema sta in faptul ca Apple, la fel precum Microsoft, incearca sa imbunatateasca nucleul unui sistem de operare care este invechit, asta in loc sa constuiasca ceva nou, cu o fundatie moderna si mult mai buna.

Conjectures about why Apple can’t get its software act together abound. The most common is that the company has become so trapped in its cycle of annual hardware upgrades — a new iPhone had better appear every September, or else — that it’s simply incapable of keeping its software maintained.

Program draconic de actualizari

Apple forteaza anual lansari de terminale iPhone sau tablete iPad, insa iOS-ul a inceput sa fie actualizat o data la doua saptamani in versiunile beta si o data la 2 luni in versiunile publice, un program draconic fiind impus de catre Tim Cook pentru inginerii Apple.

Cu asemenea termene de executie pentru functii noi si actualizari, nici nu este de mirare ca Apple lanseaza versiuni ale iOS care au enorm de multe probleme, fie ca ele sunt de performante, cu autonomia bateriei, sau pur si simplu cu functionalitatea generala.

The rapid decline of Apple’s software is a sign that marketing is too high a priority at Apple today: having major new releases every year is clearly impossible for the engineering teams to keep up with while maintaining quality. … They’re doing too much, with unrealistic deadlines.

Complexitatea si lipsa viziunii

iOS-ul a devenit atat de complex de-a lungul anilor incat adaugarea de functii noi strica si mai mult baza creata de catre Apple cu atatia ani in urma, iar fiecare actualizare majora dezvaluie noi si noi puncte slabe ale sistemului dezvoltat de cei din Cupertino.

Desi problema este un mare si cu o rezolvare doar prin refacerea completa a iOS, nu vom vedea acest lucru vreodata de la Apple, iar din pacate viitorul ne va aduce mai multe probleme si experiente frustrante decat lucruri bune.

Voi ce parere aveti ? A devenit iOS-ul o problema serioasa pentru Apple ?