Zilnic Facebook si WhatsApp proceseaza un numar impresionant de mesaje

Facebook Messenger si WhatsApp Messenger au impreuna aproape 2 miliarde de utilizatori activi lunar, insa cifra este cel mai probabil apropiata de cea de 1.59 de miliarde, adica numarul de persoane care folosesc reteaua de socializare Facebook in fiecare luna.

Facebook Messenger este folosit de 900 de milioane de utilizatori lunar, in timp ce WhatsApp Messenger inregistreaza 1 miliard de utilizatori lunar, toate aceste persoane trimitand zilnic peste 60 de miliarde de mesaje prin serverele celor de la Facebook, cifra fiind impresionanta.

Conform lui Mark Zuckerberg, CEO al Facebook, cifra este de 3 ori mai mare decat cea de SMS-uri trimise zilnic in intreaga lume si asta spune foarte multe despre modul in care posesorii de telefoane mobile si smartphone-uri isi folosesc dispozitivele in viata de zi cu zi.

Pentru ca aici vorbim doar despre doua platforme care permit partajarea de mesaje text, numarul de mesaje trimise online zilnic este cu mult mai mare decat cel al SMS-urilor, iar trendul este de indepartare fata de metoda clasica de comunicare folosind un telefon mobil.

iMessage-ul companiei Apple, spre deosebire, inregistreaza cu peste 10 ori mai putine mesaje trimise zilnic prin serverele iCloud, iar asta pentru ca posesorii de iDevice-uri folosesc in principal Facebook Messenger sau WhatsApp Messenger pentru a comunica.