Facebook a lansat chatbots pentru Messenger

Anuntati cu multe saptamani in urma, robotii virtuali ai Facebook Messenger au fost prezentati astazi de catre Mark Zuckerberg in cadrul conferintei F8 care este in plina desfasurare in San Francisco, multe alte noutati fiind deasemenea anuntate.

Noul sistem numit chatbots le va permite utilizatorilor sa faca o varietate de actiuni direct din Facebook Messenger, Zuckerberg demonstrand pe scena conferintei cum pot fi cumparate flori din Messenger fara ca utilizatorul sa viziteze un website sau sa faca un apel telefonic.

Acest chatbots au rolul de a facilita interconectarea dintre afaceri si utilizatorii finali, acestia din urma putand cumpara orice direct din Facebook Messenger fara a parasi aplicatia celor de la Facebook, acesta fiind practic obiectivul companiei americane.

Orice dezvoltatori vor putea creat chatbots pentru orice fel de task-uri, astfel ca utilizatorii ar putea face cumparaturi, ar putea cere ajutor sau ar putea raporta stiri direct din Facebook Messenger, totul in timp ce discuta si cu prietenii cei mai buni.

Facebook chatbots

Separat de chatbots, cei de la Facebook vor permite implementarea sistemului Live Video in multe alte produse, astfel ca utilizatorii vor putea folosi drone sau alte produse cu camere pentru a face sesiuni de streaming video live de oriunde din lume.

Facebook a anuntat si multe alte noutati pentru dezvoltatori, insa exact precum in cazul chatbots, majoritatea tehnologiilor sunt gandite pentru SUA sau diverse alte tari dezvoltate, deci nu si pentru Romania, desi nu ar fi exclus ca unele companii mari sa suport aceasta paltforma.