Apple a facut modificari extrem de importante pentru App Store

Compania Apple a facut o serie de modificari extrem de importante pentru magazinul de aplicatii App Store, astfel ca utilizatorii beneficiaza de o experienta mult mai buna atunci cand folosesc magazinul virtual al celor din Cupertino pentru a instala aplicatii in terminalele proprii.

Mai exact, incepand cu iOS 9.3 compania Apple a modificat algoritmul pentru cautarile facute de catre utilizatori prin App Store, sistemul de cautare fiind acum capabil sa corecteze singur cuvintele scrise de catre utilizatori pentru a afisa rezultatele relevante pentru cautare.

Mai exact, daca doriti sa instalati aplicatia Facebook, dar scrieti cuvantul gresit cu una/doua/trei litere schimbate, App Store va sti ca voi doriti de fapt sa instalati aplicatia Facebook si o va afisa prima in rezultatele cautarii, astfel ca nu va trebui sa faceti alta cautare.

Desi pare mica, schimbarea este una extrem de importanta, sistemul de autocorectare al cuvintelor pentru cautari prin App Store reducand substantial timpul petrecut cautand aplicatii, dar si frustrarea utilizatorilor care mai gresesc una sau doua litere in timp ce scriu cuvinte.

App Store algoritm schimbare

Schimbarea a fost implementata de catre compania Apple in App Store in saptamana in care iOS 9.3 a fost lansat oficial pentru publicul larg, deci vorbim despre o perioada de peste o luna in care sistemul a fost activ, deocamdata, doar in App Store SUA.

Avand in vedere ca Apple ofera acest sistem doar acolo, exista posibilitatea ca el sa fie testat inaintea unei lansari globale, asa ca desi momentan nu veti beneficia de acest sistem in Romania, iOS 9.3.2 l-ar putea activa pentru noi si alte tari de pe glob.