Asa arata unul dintre centrele de date in baza carora functioneaza Facebok

Facebook este cea mai mare retea de socializare de pe planeta si are o multitudine de servicii adiacente, peste 2 miliarde de persoane folosindu-i aplicatiile sau website-urile in fiecare luna, iar pentru a sustine un asemenea trafic este nevoie si de o infrastructura foarte complexa, dar si foarte potenta.

Cei de la Facebook au cateva centre de date in intreaga lume care preiau traficul facut de catre utilizatori si asigura o experienta foarte buna pentru utilizarea serviciilor sale, iar presa din SUA a avut ocazia de a il vizita pe cel din Prineville, Oregon, pentru a vedea cum este amenajata infrastructura de servere.

Ieri v-am spus cum testeaza Facebook aplicatiile pentru smartphone-uri inainte de le lansa pentru utilizatorii din intreaga lume, iar in acest centru sunt cele peste 1800 de terminale mobile pe care aplicatiile ruleaza in mod constant, ele asigurandu-i pe inginerii Facebok de o testare cat mai buna a tuturor functiilor.

Centrul de date din Prinevill are peste 100.000 de metri patrati si mii peste mii de servere puternice pentru a sustine traficul colosal pe care reteaua de socializare il inregistreaza in momentul de fata, inginerii aflati in locatie lucrand non stop pentru a asigura functionarea permanenta a infrastructurii.

centru de date Facebook 7

In mare, puteti observa ca nu exista diferente mari intre un centru de date obisnuit si cel al Facebook, insa aceasta este prima oara cand americanii le permit membrilor presei sa faca poze in aceasta locatie, acces similar putand fi oferit si in alte zone de pe glob pe masura ce Facebook va deveni mai interesata sa atraga atentia lumii.