Gmail are noi alerte anti spam implementate de Google

Astazi compania Google a anuntat implementarea unor noi masuri de securitate impotriva spam-ului pe care utilizatorii Gmail il primesc zilnic din diverse surse, acum utilizatorii urmand a avea un marcaj special la mesajele venite din surse necunoscute, ei trebuind sa se ghideze in baza lor pentru a sti ca datele din acele mesaje ar putea fi nesigure.

In imaginea de mai jos puteti vedea cum arata un email primit dintr-o sursa nesigura si unul primit dintr-o sursa sigura, cei de la Google avand unele metode de certificare pentru a verifica sursa unui mesaj, iar cele venite din surse necunoscute vor fi marcate corespunzator pentru ca noi sa fim protejati.

In momentul in care vedeti un email al carui expeditor este marcat cu un semn de intrebare rosu, trebuie sa stiti ca datele trimise in el ar putea fi compromise si orice fel de informatii care sunt prezente in respectivul mesaj ar putea fi false si v-ar putea trimite catre website-uri cu malware sau de phishing.

google avertisment email

Separat, in momentul in care veti da click pe un link, dintr-un email, care apartine unui website ce este cunoscut ca avand continut dubios, veti vedea un mesaj precum cel din imaginea de mai jos, avertismentul facand parte din sistemul Safe Browsing implementat de catre compania Google pentru protectia utilizatorilor.

Cei de la Google aveau pana in momentul de fata un mesaj diferit cu o pagina ce avea un fundal rosu si ne recomanda sa nu accesam respectivul website, insa se pare ca totul se schimba incepand din perioada urmatoare, cei de la Google schimband modul in care afiseaza atentionarile pentru utilizatorii nestiutori.

google anti spam email

Cei de la Google fac in mod constant schimbari in Gmail pentru a le oferi utilizatorilor cele mai bune masuri de securitate in timpul navigarii pe internet, sau a folosirii serviciilor de email, deci toata lumea ar trebui sa fie mai bine protejata dupa implementarea acestor modificari.