Apple a brevetat un aparat mobil pentru electrocardiograme

Primul dispozitiv medical Apple ar putea face electrocardiograme.

Zilele trecute v-am spus ca Apple va lansa un nou produs pentru monitorizarea sanatatii in 2017 impreuna cu iPhone 7S, iar acum vedem un nou brevet de inventie in care cei din Cupertino descriu un nou aparat mobil care poate face electrocardiograme , ECG, si trebuie folosit de catre utilizatori la ambele maini.

Vorbim despre un dispozitiv de dimensiuni similare cu cele ale Apple Watch, el putand fi purtat la oricare dintre cele doua incheituri ale mainii, electrocardiograma putand fi facuta fara a mai vizita un doctor, iar o aplicatie speciala din dispozitiv, sau chiar iPhone, va afisa rezultatele si probabil le va interpreta.

Conform brevetului de inventie al celor de la Apple electrocardiograma s-ar face prin conectarea unui electrod la un deget al mainii, aparatul fiind capabil sa interpreteze automat daca masuratoarea este facuta in mod gresit si sa recomande corectii care sa poata fi facute pentru a inregistra rezultate cat mai exacte.

Practic, vorbim despre un dispozitiv medical avansat pe care cei de la Apple probabil il testeaza in momentul de fata in macar un laborator propriu, el oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a-si face o electrocardiograma chiar in propria casa atunci cand simt nevoia sa faca acest lucru.

Since electrocardiographic measurements can depend on the electrode’s relative position to the heart being measured, and since the electrodes can be affixed to the wearable device, changing the device’s location from right to left, or wrist to ankle, can have an impact on the acquired electrocardiographic measurements. As an example, wearing the device on the left wrist vs. wearing the device on the right wrist can produce electrocardiographic measurements that are inverted relative to one another.

Desi inventia in sine este extrem de interesanta, e greu de spus daca acest dispozitiv va fi lansat vreodata pe piata avand in vedere ca Apple are obiceiul de a breveta foarte multe inventii, insa putine dintre ele ajung sa fie lansate din variate motive.