Google elimina aplicatiile din Google Chrome

Google Chrome nu va mai rula aplicatii in browser, Google eliminand gradual suportul pentru ele in urmatorii doi ani.

In cursul zilei de ieri compania Google a anuntat ca browserul Google Chrome nu va mai putea rula aplicatiile pe care utilizatorii le pot instala inca din anul 2013, platformele Windows, OS X si Linux fiind cele pe care ele puteau fi instalate pana in momentul de fata, insa lucrurile se vor schimba in urmatorii 2 ani.

La 3 ani dupa ce acest sistem a fost implementat, cei de la Google au luat decizia de a simplifica browserul Google Chrome si de a nu mai permite folosirea de aplicatii create special pentru el, insa schimbarea va fi facuta gradual in urmatorii 2 ani, asa ca utilizatorii nu vor resimti un impact foarte mare dintr-odata.

Google a eliminat app launcher-ul Google Chrome vara aceasta si le recomanda dezvoltatorilor aplicatiilor pentru browser sa treaca la un nou sistem standardizat, multe persoane folosind aplicatiile create pentru browser, insa ele vor fi nevoite sa foloseasca alte metode de a se bucura de respectiva functionalitate.

Planul celor de la Google este de a permite crearea de noi aplicatii pentru Google Chrome doar in ideea in care ele vor fif olosite in Chrome OS, iar incepand de la jumatatea anului 2017 aplicatiile pentru Google Chrome nu vor mai fi disponibile in Chrome AppStore, desi diverse extensii vor functiona in continuare pana in 2018.

Pe masura ce continuam eforturile de a simplifica browserul Chrome, suntem de parere ca aplicatiile Chrome trebuie sa evolueze sparat de platforma. Astazi aproximativ 1% dintre utilizatorii Windows, Mac si Linux folosesc in mod activ aplicatii Chrome oferite la pachet cu browserul, in timp ce aplicatiile separate sunt deja folosite ca aplicatii web. Vom elimina suportul pentru aceste tipuri de aplicatii din Chrome pentru Windows, Mac si lInux in urmatorii 2 ani.

Aceasta schimbare ar putea avea legatura si cu noul sistem de operare Fuchsia dezvoltat de catre Google, el fiind viitorul platformei si probabil compania gandeste noi moduri in care aplicatiile ar putea fi folosite in calculatoare in cadrul acestui sistem de operare, dar probabil si in afara lui.