Lyft a negociat cu Apple o posibila achizitie

Lyft a discutat cu Apple despre o posibila vanzare a companiei care ocupa locul 2 in piata serviciilor de transport de persoane in SUA.

Lyft a discutat cu reprezentanti ai Apple despre o posibila vanzare a companiei catre gigantul american, ea oferind servicii extrem de apropiate de cele ale Uber, insa ocupand o pozitie secunda in topul companiilor americane care ofera servicii de acest gen, ea avand totusi o popularitate destul de mare.

Separat de Apple, cei de la Lyft au discutat inclusiv cu GM, Amazon, UBER, Didi Chuxing, sau chiar Google, insa pana in momentul de fata niciuna dintre aceste companii nu si-a aratat disponibilitatea de a face o oferta ferma in vederea cumpararii serviciului, domeniul in care activeaza ea fiind extrem de problematic.

Cei de la GM au investit recent 500 de milioane de dolari in Lyft, iar tot ei au fost cel mai aproape de a face o oferta pentru cumpararea intregii companii, insa nimic nu s-a materializat deocamdata, desi reprezentantii companiei au discutat cu atat de multe entitati fara a reusi sa convinga pe vreuna sa faca o achizitie.

Desi Lyft deocamdata nu produce profit, asa cum s-a intampla si cu Uber pentru foarte mult timp, compania are totusi rezerve monetare de 1.4 miliarde de dolari, deci poate functiona pentru foarte mult timp inainte de a aparea posibile discutii privind falimentul, insa actiunile sale nu-i pun intr-o lumina prea buna viitorul.

Lyft i-ar fi permis companiei Apple sa analizeze mult mai bine piata serviciilor de chemare de masini de transport pentru persoane si ar fi ajutat-o sa invete mai multe pentru proiectul in care dezvolta o masina electrica, insa probabil intrarea intr-un asemenea segment de piata nu este ceea ce isi doreste acum compania americana.

lyft vanzare apple