MacBook Pro 2016 va fi lansat in octombrie

Zvonit pentru lansare inca din primavara acestui an, MacBook Pro 2016 urmeaza sa ajunga in magazinele Apple in cursul lunii viitoare, conform unor noi informatii aparute ieri. In momentul de fata Apple pregateste macOS Sierra 10.12.1 pentru noul MacBook Pro 2016, astfel ca actualizarea va fi disponibila impreuna cu noul hardware pentru utilizatori.

Mai exact, vorbim despre suport pentru Touch ID, dar si un nou ecran OLED montat in tastatura, acesta urmand a ne permite sa controlam diverse functii ale MacBook Pro 2016. Apple inlocuieste tastele de control ale MacBook Pro 2016 cu acest ecran OLED, el urmand a fi programabil pentur a afisa butoane de control pentru macOS, dar si diverse aplicatii.

Apple intentioneaza deasemenea sa foloseasca si noile placi grafice Polaris ale celor de la AMD in MacBook Pro 2016 cu ecran de 15 inch, deci vorbim despre un upgrade binevenit. Apple intentioneaza sa mai lanseze o versiune beta a macOS Sierra 10.12.1 saptamana viitoare, dezvoltarea acestei actualizari urmand a fi finalizata pana la sfarsitul saptamanii, noul build urmand a fi folosit in MacBook Pro 2016.

MacBook Pro 2016 va fi lansat in octombrie

In cazul in care nu apar probleme in procesul de dezvoltare, MacBook Pro 2016 va fi echipat cu macOS Sierra 10.12.1, iar noile produse ar putea ajunge la consumatori in a doua parte a lunii octombrie. Apple va rezolva principalele probleme software ale macOS in aceasta actualizare, urmand ca macOS Sierra 10.12.2 sa fie lansat in versiune beta in octombrie si in versiune finala in noiembrie.

Separat de MacBook Pro 2016, compania Apple  ar fi trebuit sa lanseze o versiune actualizata a MacBook Air, dar si iMac 2016, insa in momentul de fata nu se stie nimic despre ele. Aceste noi produse ar fi trebuit sa vina cu porturi USB-C si placi grafice AMD, ele fiind asteptate pana la sfarsitul anului, insa nu in luna octombrie.

In final, Apple dezvolta si un ecran Thunderbolt 4K pe care vrea sa il lanseze pentru a inlocui Thunderbolt Display-ul scos din vanzare la sfarsitul anului trecut. Despre acest produse nu se stie nimic, insa teoretic el ar putea ajunge la consumatori tot pana la sfarsitul acestui an.

Desi se zvonea ca Apple va organiza o conferinta de presa pentru a prezenta noile Mac-uri, acest lucru pare putin probabil avand in vedere ca alte produse noi nu vor fi lansate

MacBook Pro 2016 octombrie