iOS 10 este instalat pe 54% din iDevice-uri

iOS 10 a reusit sa convinga peste jumatate dintre posesorii de iPhone, iPad si iPod Touch sa il instaleze in cele aproape trei saptamani de disponibilitate publica. Vorbim despre o rata de adoptie foarte apropiata de cea a iOS 9, anul trecut acest sistem de operare ajungand la 50% la doua saptamani dupa ce a fost lansat oficial de catre compania Apple pentru noi.

In imaginea de mai jos puteti vedea ce rata de adoptie are iOS 10 in momentul de fata, 54% dintre terminale rulandu-l fata de rata de adoptie de doar 40% pentru iOS 9. Dupa cum era de asteptat, iOS 10 intrece iOS 9 fara probleme in eea ce priveste rata de adoptie, iar pana la sfarsitul lunii viitoare ar putea trece si de 60% in lumea intreaga.

Daca anul trecut cei de la Apple s-au laudat cu rata de adoptie a iOS 9, ea fiind foarte mare, anul acesta nu au prea avut cu ce sa se laude in ceea ce priveste iOS 10. Lumea nu a fost la fel de dornica sa instaleze iOS 10 anul acesta, iar la mijloc este cel mai probabil problema care a generat blocarea unor iPhone, iPad sau iPod Touch chiar dupa instalare.

Lansarea iOS 10 a venit cu o foarte mare problema chiar in timpul instalarii, iar cei de la Apple vor avea de acum mult de munca pentru a convinge lumea sa-i instaleze actualizarile. Rata de adoptie a iOS 10 va continua sa creasca in urmatoarele luni, dar ramane de vazut daca ea o va depasi pe cea a iOS 9, sau va avea soarta iOS 8.

ios 10 54 procente