Facebook Stories este testat in vederea lansarii

Facebook Stories este o noua functie pe care compania Facebook ne-o va oferi in aplicatia pentru iPhone si Android in viitorul apropiat.

Facebook Stories, versiunea pentru aplicatia Facebook a celebrului sistem de stories “imprumutat” de catre Facebook de la Snapchat, si integrat in Instagran, va fi lansat anul acesta. Compania americana testeaza Facebook Stories in momentul de fata in Irlanda si puteti vedea in imaginea de mai jos cum arata interfata pentru aceasta platforma.

Vorbim despre o functionalitate identica cu cea a Snapchat, sau Instagram, Facebook Stories urmand a permite crearea de povesti bazate pe poze si clipuri video. Acelasi lucru este oferit pentru Instagram Stories, o functie pe care peste 200 de milioane de persoane din intreaga lume o folosesc cu placere si pe care o vor vedea sub denumirea Facebook Stories in aplicatia Facebook.

Exact precum in cazul Instagram sau Snapchat, povestile publicate in cadrul Facebook Stories vor fi vizibile doar timp de 24 de ore in cadrul retelei Facebook. Aceste Facebook Stories vor putea fi limitate pentru a fi vazute doar de catre anumite persoane, asa ca utilizatorii vor avea posibilitatea de a controla totul dupa bunul lor plac, atunci cand le creeaza.

Facebook Stories va fi lansat pentru iPhone

Facebook Stories este o noua tentativa a companiei Facebook de a convinge lumea sa fie mai activa in cadrul retelei sale, iar asta dupa un 2016 in care lumea a uitat sa mai publice poze si clipuri video. Facebook Stories are menirea de a schimba acest lucru si probabil va reusi sa o faca, mai ales ca sistemul este atat de popular in Instagram si Snapchat.

Facebook Stories trece acum printr-un proces de testare pentru a se verifica viabilitatea lansarii noului sistem pentru terminalele iPhone, sau cele Android. Desi deocamdata doar cei din Irlanda au posibilitatea de a folosi Facebook Stories in momentul de fata, sistemul va fi disponibil si in alte tari in perioada urmatoare, fara ca Facebook sa anunte asta.

“The way people share today is different to five or even two years ago — it’s much more visual, with more photos and videos than ever before. We want to make it fast and fun for people to share creative and expressive photos and videos with whoever they want, whenever they want.”

Facebook Stories va arata exact precum vedeti in imaginea de mai jos, in momentul lansarii oficiale pentru utilizatori, asa ca daca aveti functia activa, veti sti ca faceti parte din programul de testare.

facebook-stories