iPhone 8 – iata ce va inlocui butonul Home

iPhone 8 nu va avea un buton Home, dar va avea un ecran de 5.8 inch are va acoperi intregul panou frontal si va aduce noi functii importante.

iPhone 8 nu va avea un buton Home integrat de catre compania Apple, iar astazi aflam care sunt planurile celor din Cupertino cu privire la reproducerea software a functionalitatii sale. Informatiile de astazi ne dau de inteles ca iPhone 8 va avea un ecran de 5.8 inch si dimensiunile unui iPhone cu ecran de 4.7 inch, butonul Home fiind eliminat complet pentru a realiza aceasta schimbare.

In imaginea de mai jos puteti vedea cum ar trebui sa arate iPhone 8, noul smartphone cu ecran de 5.8 inch urmand a avea doar 5.15 inch rezervati pentru afisarea de imagini. Restul de 6.75 inch ai ecranului iPhone 8 ar urma sa fie folositi pentru a inlocui butonul Home si a ne oferi o varietate de functii in acea portiune de ecran care ar fi in mod normal in cea mai mare parte nefolosita.

Practic, Apple ar vrea sa preia o idee a producatorilor de terminale Android, iar in portiunea de jos a ecranului iPhone 8 ar vrea sa ofere o varietate de butoane virtuale. Ce fel de functii ar putea avea aceste butoane afisate in zona de functii a ecranului iPhone 8 este greu de spus, insa ideea celor de la Apple este foarte interesanta in acest punct.

“The most apparent change of the OLED iPhone will be a full-screen design, along with the elimination of the Home button and current fingerprint recognition technology. Of particular note is that we expect the OLED iPhone will adopt a 5.8” physical OLED panel. But the actual display area will be around 5.15”, and the rest will be an area for functions (e.g. allocation of virtual buttons).”

iPhone 8 – iata ce va inlocui butonul Home

iphone 8 ecran 5.8 inch

Mergand mai departe, puteti vedea ca acest iPhone 8 ar urma sa aiba aceleasi dimensiuni ca un iPhone cu ecran de 4.7 inch, deci nu ca un model Plus. Este discutabila implementarea reala a acestei idei privind iPhone 8 si pastrarea dimensiunilor unui iPhone standard, insa este clar ca zona pentru redarea imaginilor va fi mai mica decat in cazul unui iPhone din seria Plus.

Mergand mai departe, se pare ca Apple ar intentiona sa renunte complet la scanarea amprentelor in iPhone 8 si sa ofere solutii biometrice alternative. De la scanarea irisului si pana la recunoastere faciala, iPhone 8 ar putea oferi o varietate de alternative extrem de interesante pentru securizarea datelor, chiar si pentru a permite folosirea Apple Pay.

Toate aceste noutati se adauga celor zvonite deja pentru iPhone 8, mai exact: carcasa din sticla, incarcare wireless, o baterie de 2700 mAh, tehnologie OLED pentru ecran, dar toate acestea la un pret de peste 1000 de dolari. Mai mult decat atat, iPhone 7S si iPhone 7S Plus ar urma sa fie deasemenea lansate de catre Apple impreuna cu iPhone 8.