Reputatia Apple ar fi fost serios afectata in ultimii ani

Reputatia companiei Apple ar fi fost serios afectata in ultimii ani, probabil din cauza problemelor pe care le-au avut produsele sale, dar si sistemul de operare iOS. Informatia vine dintr-un studiu realizat recent in SUA pe peste 170.000 de consumatori, acesta dand de inteles ca Apple are o problema serioasa in ceea ce ii priveste reputatia in momentul de fata.

Conform acestui studiu realizat de catre Reptratk, compania Apple a cazut pe locul 20 in topul companiilor cu cele mai bune reputatii, Samsung cazand pe locul 70. Apple a cazut 10 locuri si Samsung 53, iar daca in cazul coreenilor este usor de inteles de ce s-a intamplat asta, in cazul Apple nu, mai ales ca un alt studiu recent prezenta o situatie complet diferita.

In 2011 Apple era prezentata de catre toata lumea ca avand brand-ul cu cea mai buna reputatie, insa cresterea in vanzari i-a adus si o scadere graduala a reputatiei in lumea larga. Totusi, caderea de anul acesta este cea mai mare de pana in prezent si nici macar cei care au realizat studiul nu par sa aiba o explicatie foarte clara privind problemele celor de la Apple.

Ca Apple nu mai are o reputatie la fel de buna era de asteptat de catre unii analisti, iar asta pentru ca pe masura ce produci mai mult si vinzi mai mult, apar mai multe probleme. Desigur ca Apple poate incerca sa-si repare reputatia, dar e putin probabil sa reuseasca prea multe in viitorul apropiat.

“Apple still has an excellent reputation for its products and corporate performance, but as the perceptions of its governance and citizenship fade, the company is starting to take a hit when it comes to its overall corporate reputation,.”

apple reputatie problema