Apple acuzata ca a copiat ideile Microsoft

Apple este acuzata ca a copiat ideile Microsoft intr-un interviu dat de catre managerul diviziei Surface, Ryan Gavin, pentru o publicatie britanica in cursul acestei zile. El face referire aici la tableta iPad Pro, spunand ca lansarea acesteia este o dovada foarte clara a faptului ca Apple copiaza ideile companiei Microsoft cu tabletele din seria Surface.

El spune ca desi Microsoft a creat tabletele Microsoft Surface, sau laptop-ul Surface Book, urmarind concurenta, Apple nu a fost una dintre companiile la care s-a uitat. In schimb, cei de la Microsoft sustin ca Apple s-a inspirat de la ei si incearca sa transforme tabletele iPad Pro in inlocuitoare pentru PC-uri, lucru care pare sa ii fi reusit acum cu lansarea iPad Pro 10.5 inch.

Daca este sa fim sinceri, eforturile companiei Apple din ultima vreme par sa sugereze faptul ca iPad Pro incearca sa preia functii de succes ale Microsoft Surface Pro. Printre ele se numara hardware-ul puternic, dar nu si ideea de a avea un sistem de operare care sa fie intr-adevar productiv, iOS-ul fiind bun pentru foarte multe, mai putin pentru a inlocui Windows, ori macOS.

Apple are de cativa ani probleme foarte mari cu vanzarile de tablete iPad, iar asta pentru ca lumea nu mai gaseste un rost pentru ele in momentul de fata. Apple incearca sa le promoveze in randul companiilor, dar fara un sistem de operare pentru calculatoare, celor din Cupertino le va fi extrem de greu sa concureze cu Microsoft Surface Pro, de exemplu.

“Think about it, if we had been looking at [Apple] we wouldn’t have made a product like Surface Pro or Surface Book. We have been learning and perfecting our products in the 2-in-1 category for years now, [but] when Surface initially launched everyone was skeptical, including them. And then they followed, and the iPad Pro is a clear example of that. Of course Microsoft pays attention to the competition, but when it comes to actually building the Surface hardware, “we don’t really look at Apple,””

Apple copiaza Microsoft