Apple are Vanzari Slabe de Mac-uri in Europa

Apple este unul dintre cei mai mari vanzatori de calculatoare la nivel global, insa aceasta sitautie nu se regaseste si in cifrele pentru T2 2017 in Europa, conform IDC. In imaginea de mai jos puteti vedea estimarea vanzarilor de calculatoare in Europa, Orientul Mijlociu si Africa, iar compania Apple nu este prezenta intre primii 5 producatori, asa cum se intampla in SUA, sau in statisticile privind vanzarile globale.

HP este lider absolut in vanzarile de calculatoare in Europa, Orientul Mijlociu si Africa, compania fiind urmata de catre Lenovo, Dell, ASUS si Acer, insa cei de la Apple sunt foarte departe. Acer, ultimul producator din top 5, are vanzari de 1.4 milioane de unitati in zona Europa, Orientul Mijlociu si Africa in T2 2017, deci Apple a vandut mai putin decat atat, altfel ar fi fost prezenta in acest top destul de select.

Daca Apple nu reuseste sa vanda nici macar 1.43 milioane de Mac-uri in Europa, Orientul Mijlociu si Africa intr-un singur trimestru fiscal, atunci este clar ca americanii au probleme. In mod normal ne-am fi asteptat ca Apple sa fie prezenta in top 5, chiar daca pe ultima pozitie, mai ales ca Europa este o regiune extrem de importanta in care se inregistreaza vanzari faorte bune, nu doar pentru iPhone, ci si pentru alte produse.

Apple incearca de cativa ani sa ieftineasca preturile unor modele de Mac-uri, poate, poate va reusi sa convinga unele persoane ca produsele merita cumparate la preturile pe care le au. Pana acum asta nu s-a intamplat si avand in vedere felul in care evolueaza lucrurile, imi vine destul de greu sa cred ca se va schimba ceva pentru Apple in perioada urmatoare pentru ca vanzarile de Mac-uri sa creasca.

apple vanzari slabe mac europa