iPhone X – Decupajul Problematic in Aplicatii

iPhone X are un decupaj problematic pentru aplicatii, informatiile fiind afisate foarte aiurea pe ecran fara multe modificari de la dezvoltatorii lor.

iPhone X are o problema mare cu decupajul in aplicatii, dezvoltatorii incercand sa gaseasca solutii inovative pentru a putea oferi o interfata cat de cat logica pentru titluri. Acel decupaj din partea superioara a ecranului iPhone X distruge functionalitatea multor aplicatii pentru ca modifica modul in care sunt afisate informatiile pe ecran, insa unii dezvoltatori incearca sa fie foarte cretivi cu modul in care isi modifica aplicatiile.

iPhone X genereaza doar reactii negative pentru decupajul ecranului si nu doar de la dezvoltatorii de aplicatii, ci si de la utilizatorii obisnuiti care ar trebui sa cumpere produsul. Decupajul din ecranul iPhone X afecteaza spatiul oferit pentru a vedea poze si clipuri video, insa in aplicatii produce si mai multe probleme deoarece poate ascunde anumite elemente de interfata in aplicatiile care nu stiu sa-l foloseasca.

iPhone X are unele reguli de design oferite de catre compania Apple pentru dezvoltarea aplicatiilor ce vor fi lansate in AppStore, iar dezvoltatorii au inceput sa devina creativi cu ele. Multi dezvoltatori au trebuit sa isi regandeasca aplicatiile pentru a le face compatibile cu iPhone X, unele dintre ele modificand in mod dinamic interfata pentru a afisa continut in jurul acestui decupaj, intr-un mod foarte interesant.

iPhone X – decupajul este foarte problematic in Aplicatii

iPhone X vine cu un ecran ce are un design neobisnuit, insa compania Apple nu vrea ca dezvoltatorii sa scoata in evidenta asta in aplicatiile lor. Ceea ce vedeti in imaginea de mai sus este o aplicatie in care dezvoltatorul pune in mod gresit in evidenta decupajul ecranului iPhone X prin modificarea interfetei pentru a-l inconjura, iar Apple va refuza sa publice in AppStore aplicatia, daca i-ar fi trimisa.

iPhone X genereaza foarte mari probleme pentru dezvoltatori si va genera mai multe pentru utilizatori, deoarece interfetele aplicatiilor vor arata foarte ciudat incepand din noiembrie. Dupa cum puteti vedea in materialele video de mai jos, aplicatiile vor arata destul de neregulat pe ecranul iPhone X, cu spatiu gol si negru in jurul decupajului, iar multa lume va observa ca ideea acestui decupaj este stupida.

https://twitter.com/devarty/status/908172546973077504

iPhone X are partial compromis design-ul din cauza acestui decupaj oferit de catre compania Apple, dar ce poti sa faci acum daca schimbarea a fost deja implementata ? Sper ca dezvotlatorii sa gaseasca metode si mai inovative decat cele pe care le vedem aici, altfel s-ar putea sa ramanem foarte dezamagiti de modul in care arata aplicatiile pe ecranul iPhone X in baza limitarilor impuse de catre Apple.