iPhone X – Face ID, merge cu Ochelari si Dezactivare Imediata

iPhone X are in Face ID compatibilitate cu unii ochelari de soare, dar si o functie pentru hoti care permite dezactivarea imediata a sistemului.

iPhone X are in Face ID doua functii foarte importante de care trebuie sa stii pentru ca daca te vei hotara sa cumperi noul telefon al companiei Apple, a trebui sa stii de ele. Dupa prezentarea Face ID si a iPhone X, foarte multe persoane au inceput sa puna intrebari in legatura cu functionalitatea sistemului de recunoastere faciala, iar Craig Federighi, omul care a prezentat pe scena momentul penibil al Face ID, ofera cateva detalii interesante.

iPhone X urmeaza sa poata fi deblocat prin Face ID cu multe modele de ochelari de soare, Craig Federighi evitand sa ofere si denumiri de brand-uri pentru ca nu stie. Totusi, el a explicat faptul ca majoritatea ochelarilor de soare permit trecerea luminii infrarosii prin lentile pentru a-i permite Face ID din iPhone X sa ne vada ochii, asa ca sistemul ar trebui sa functioneze foarte bine cu multi dintre ei.

iPhone X ar putea avea probleme cu ochelarii care au un nivel mare de polarizare, deoarece acestia ar putea impiedica trecerea luminii infrarosii pentru Face ID, dar nu sunt expert in materie. Totusi, faptul ca Face ID va functiona cu majoritatea ochelarilor de soare este un lucru foarte bun pentru cei care vor cumpara iPhone X si nu vor dori sa activeze functia care face deblocarea chiar si cand avem ochii inchisi.

iPhone X – Face ID, merge cu ochelari si dezactivarea imediata

iPhone X are si o functie foarte interesanta de securitate pentru Face ID, Craig Federighi explicand-o pentru o intrebare care avea in vedere furtul telefonului. Mai exact, Face ID este dezactivat imediat daca sunt apasate simultan butoanele laterale ale iPhone X, astfel ca din acel moment va fi necesara introducerea codului de siguranta al telefonului pentru a se permite deblocarea utilizand recunoasterea faciala.

iPhone X ar trebui sa blocheze Face ID cand sunt apasate simultan butoanele volume up si butonul lateral pentru blocare, astfel ca nimeni nu va putea accesa telefonul. Apple a implementat aceasta masura de securitate pentru momentele in care iPhone X este predat unei alte persoane, furat, sau cand cineva incearca sa faca autentificarea fara ca noi sa vrem, dar masura de securitate nu este perfecta.

iPhone X Face ID ochelari dezactivare

iPhone X va avea un Face ID foarte complex si gandit pentru a acoperi extrem de multe situatii ale utilizarii obisnuite, insa ramane de vazut cum se va comporta dupa lansarea oficiala. Vor exista cu siguranta si persoane nemultumite de Face ID dupa lansarea iPhone X, insa ramane sa vedem daca din cauza dificultatilor in recunoasterea fetelor, sau a greutatii cu care se face deblocarea.