iPhone 8 are Camera mai Buna decat iPhone 7 ?

iPhone 8 are o noua camera, conform companiei Apple, fata de iPhone 7, insa specificatiile spun o alta poveste mult mai sumbra pana la testele reale.

iPhone 8 are camera mai buna decat iPhone 7 ? Intrebarea este una foarte pertinenta pentru ca in conferinta de marti compania Apple nu a prea explicat cum trebuie diferentele. Mai exact, compania Apple a spus ca iPhone 8 vine cu o noua camera, evoluata, bla bla, insa in realitate specificatiile tehnice spun ca vorbim despre exact acelasi hardware pentru camera precum in noul telefon in comparatie cu iPhone 7.

iPhone 8 are o camera cu rezolutie de 12 megapixeli, care are in continuare deschidere f/1.8, inferioara celei oferite de catre camera din Samsung Galaxy Note 8, de exemplu. iPhone 8 are in continuare stabilizator optic de imagine, ca iPhone 7, si ofera in continuare zoom digital de pana la 5X pentru poze, insa nu se mentioneaza nimic despre video in aceste conditii, desi ar fi contat foarte mult o explicatie aici.

iPhone 8 continua sa aiba un Quad-LED True Tone Flash, dar de acesta data cu Slow Sync pentru iluminare mai buna a pozelor, insa noutatile nu sunt majore. iPhone 8 poate inregistra clipuri video 4K la 60 FPS si 1080p la 240 FPS, fata de iPhone 7, insa pentru camera principala aici se opresc noutatile pe partea de specificatii, cel putin in ceea ce listeaza compania Apple pentru cele doua telefoane mobile ale sale.

iPhone 8 are camera mai buna decat iPhone 7 ?

iPhone 8, iPhone 8 Plus si iPhone X sunt o dezamagire pentru mine in ceea ce priveste camera, daca in realitate se va demonstra ca lipsa unei deschideri mai mari nu imbunatateste pozele. Acest lucru da de inteles ca pozele nu vor fi cu mult mai bune in multe situatii, insa Apple sustine ca iPhone 8, iPhone 8 Plus si iPhone X au un nou procesor pentru imagini, acesta crescand luminozitatea cu pana la 80% si imbunatatind calitatea pozelor.

iPhone 8, conform Apple, are un senzor de imagine mai rapid, cu un nou filtru de culoare si pixeli mai “adanci”, insa un nou procesor de imagine este deasemenea oferit. Specificatiile tehnice spun ca nimic nu s-a schimbat la iPhone 8 fata de iPhone 7, Apple spune altceva, asa ca eu am o vaga banuiala ca acel nou procesor de imagine va face prin software ceea ce trebuia sa ofere compania Apple prin hardware.

“iPhone 8 features a more advanced 12MP camera. With a larger, faster sensor. A new color filter. Deeper pixels. And optical image stabilization for photos and videos.”

iPhone 8 ar putea face poze la fel de “bune” ca iPhone 7 cu noua camera, iar la acelasi lucru ma astept de la iPhone 8 Plus si iPhone X, iar chiar daca vor exista diferenta faa de iPhone 7, ma astept sa fie mici. In final, pentru camera frontala nu exista absolut nicio imbunatatire fata de iPhone 7, pentru ca voribm despre aceeasi camera de 7 megapixeli cu deschidere f/2.2 si in iPhone 8, ea neavand capacitatea de a face selfie-uri cu noua functie Portret.

Nu ma intelegeti gresit, nu vreau sa ma antepronunt in legatura cu aceasta noua camera din iPhone 8 si iPhone 8 Plus, insa deocamdata Apple spune ceva pe o parte si altceva pe alta parte.

iPhone 8 Camera Buna iPhone 7