FBI pune Tunurile pe Apple din cauza Securitatii iPhone si iPad

FBI isi indreapta din nou atentia spre compania Apple, securitatea iPhone si iPad fiind o mare problema pentru agentia federala americana in anchetele sale.

FBI isi indreapta din nou atentia spre compania Apple, agentia federala americana afirmand ca incapacitatea sa de a decripta datele din iPhone si iPad este o problema foarte serioasa. Conform celor de la FBI, in ultimul an nu s-au putut decripta 6900 de iPhone si iPad care inca se afla in custodia sa si fac parte din diverse anchete penale in care nu se pot gasi dovezi impotriva inculpatilor.

Cele 6900 de iDevice-uri din care FBI nu a putut recupera date reprezinta cam jumatate din totalul dispozitivelor electronice pe care agentia federala americana nu le-a putut accesa. Aceasta este marea problema cu care FBI se confrunta, deoarece agentia federala sustine ca are nevoie de ajutorul celor de la Apple pentru a-si putea desfasura anchetele penale si a tine infractorii departe de cetatenii onesti.

FBI pune Tunurile pe Apple din cauza Securitatii iPhone si iPad

FBI sustine ca incapacitatea sa de a accesa date din iDevice-uri afecteaza anchete diverse, de la cele privind traficul de droguri si pana la cele de terorism. Practic, vorbim despre faptul ca agentia federala americana nu poate accesa dispozitive preluate de la traficanti de droguri, criminali, teroristi, etc, in acestea ascunzandu-se date care ar putea fi utile nu doar in anchetele desfasurate de catre ea.

Apple a refuzat sa ajute FBI si cand un judecator a emis o hotarare executorie, deci e putin probabil sa o faca acum, cand nimeni nu-i mai impune sa faca asta. Agentia federala a cerut ca Apple sa creeze o “portita de acces” in iOS pentru a se putea accesa datele din telefoane la nevoie, insa cei de la Apple refuza sa faca asta, spunand ca oricine va putea accesa acele date la discretie, lucru perfect adevarat.

“To put it mildly, this is a huge, huge problem. It impacts investigations across the board — narcotics, human trafficking, counterterrorism, counterintelligence, gangs, organized crime, child exploitation. I get it, there’s a balance that needs to be struck between encryption and the importance of giving us the tools we need to keep the public safe.”

fbi apple securitate iphone