FBI pune Tunurile pe Apple din cauza Securitatii iPhone si iPad

FBI isi indreapta din nou atentia spre compania Apple, securitatea iPhone si iPad fiind o mare problema pentru agentia federala americana in anchetele sale.

FBI isi indreapta din nou atentia spre compania Apple, agentia federala americana afirmand ca incapacitatea sa de a decripta datele din iPhone si iPad este o problema foarte serioasa. Conform celor de la FBI, in ultimul an nu s-au putut decripta 6900 de iPhone si iPad care inca se afla in custodia sa si fac parte din diverse anchete penale in care nu se pot gasi dovezi impotriva inculpatilor.

Cele 6900 de iDevice-uri din care FBI nu a putut recupera date reprezinta cam jumatate din totalul dispozitivelor electronice pe care agentia federala americana nu le-a putut accesa. Aceasta este marea problema cu care FBI se confrunta, deoarece agentia federala sustine ca are nevoie de ajutorul celor de la Apple pentru a-si putea desfasura anchetele penale si a tine infractorii departe de cetatenii onesti.

FBI pune Tunurile pe Apple din cauza Securitatii iPhone si iPad

FBI sustine ca incapacitatea sa de a accesa date din iDevice-uri afecteaza anchete diverse, de la cele privind traficul de droguri si pana la cele de terorism. Practic, vorbim despre faptul ca agentia federala americana nu poate accesa dispozitive preluate de la traficanti de droguri, criminali, teroristi, etc, in acestea ascunzandu-se date care ar putea fi utile nu doar in anchetele desfasurate de catre ea.

Apple a refuzat sa ajute FBI si cand un judecator a emis o hotarare executorie, deci e putin probabil sa o faca acum, cand nimeni nu-i mai impune sa faca asta. Agentia federala a cerut ca Apple sa creeze o “portita de acces” in iOS pentru a se putea accesa datele din telefoane la nevoie, insa cei de la Apple refuza sa faca asta, spunand ca oricine va putea accesa acele date la discretie, lucru perfect adevarat.

“To put it mildly, this is a huge, huge problem. It impacts investigations across the board — narcotics, human trafficking, counterterrorism, counterintelligence, gangs, organized crime, child exploitation. I get it, there’s a balance that needs to be struck between encryption and the importance of giving us the tools we need to keep the public safe.”

fbi apple securitate iphone

9 COMENTARII

  1. Fiecare își dezvolta produsul și sistemul cum dorește , ca doar de-aia cheltuie o căruță de bani … FBI o să ???… Dacă Apple cedează și le “deschide “ ușa , atunci eu de ce nu aș vrea și eu o ușă??? … și-atunci , iOS ar deveni android …????

  2. Exista vulnerabilități pentru jailbreak și ei nu găsesc o portiță de intrare (wtf?), cazul lui Artem Vaulin in care Apple a avut un rol cheie in prinderea lui când a dat informații care în mod normal trebuia să fie 100% confidențialitale, adică datele din iCloud când omul a cumpărat din app store (email care era asociat adresei KAT, 2 adrese de ip a serverelor sale, datele personale din contul Apple). Adică Apple ajuta la prinderea unui ” pirat ” dar refuza sa ajute când vine vorba de teroriști care pot duce la pierderi de vieți omenești (wtf?), cred că este la mintea cocoșului că ce spune Apple și FBI este doar pentru reclamă, iOS este un soft și poate sa fie spart (jailbreak) dar nu este nevoie din moment ce Apple a dat informații care ea spune că sunt 100% confidențiale (minciună), sunt curios cine crede aceste baliverne transmise de Apple și FBI pentru a promova produsele lor.

  3. La fel le-a pacalit pe judecatoarele alea ca daca vorbesti cu telefoane vechi cu butoane din lift nu poti fii interceptat. Si s-au dat pe teava proastele.

  4. Dacă ai fi avut curiozitatea să citești despre sistemele de securitate implementate pe dispozitivele și în serviciile Apple, ai fi văzut că datele din dispozitive sunt criptate cu chei care există doar pe dispozitiv și care sunt strâns legate de parola utilizatorului pe care, normal, doar utilizatorul o știe; deci în mod normal Apple nu le poate decoda nici dacă ar vrea.
    Pe de altă parte, datele din serviciile găzduite de Apple au duble chei de criptare, ceea ce înseamnă că Apple le poate punela dispoziția autorităților, dacă există o cerere oficială, însoțită de un mandat.

  5. Doar nu ești atât de credul încât să crezi că Apple nu poate accesa datele dispozitivului sau FBI nu o poate face, realizezi că totul este o mare VRĂJEALĂ, dacă ai fi avut curiozitatea sa citești puțin despre cum funcționează și ce face mai exact un jailbreak ai fi văzut că fiecare fișier de sistem iOS are o cheie unică sau semnătura digitală pentru fiecare fișier (diferite de la un dispozitiv la altul), cheie pe care x, y și z nu o poate accesa sau vedea(ceva gen o criptare de 10* mai bună decât datele propriu zise) ,in momentul in care deschizi dispozitivul și unul din sutele de chei atribuite unui fișier nu coincide cu originalul, dispozitivul intra in boot loop, prin jailbreak se caută o metoda de a accesa datele prin introducerea unui cod in timp ce se execută partea de boot care permite păcălirea sistemului, asta este ceva foarte complicat deoarece necesită trecerea prin sute de coduri sau semnături digitale(exact acelasi algoritm ca la criptare), dacă un grup de câteva persoane au reușit asta sunt sigur că și FBI poate dar nu este nevoie deoarece Apple sigur le deblochează diapozitivele,nu cred că există soft care sa nu poată fi spart.

  6. Mie îmi lipsește încrederea în ceea ce spun persoanele agramate, însă trec peste această reținere, pentru că mă gândesc că esența este mai importantă decât forma și poate că găsesc o esență valoroasă; mesaje ca ale tale îmi întăresc totuși părerea că instinctul meu este bun.
    Ar fi inutil să intru în polemică cu tine, pentru că ți-ai pune tichia de aluminiu și ai ține-o pe a ta, așa că n-ai decât să crezi ce dorește inimioara ta.