iPhone X – Vanzari Uimitoare, Multi fani Android Atrasi

iPhone X a avut parte de vanzari uimitoare in multe tari importante pentru compania Apple, iar fanii Android l-au ales in numar mare inaintea Craciunului.

iPhone X vanzari fani android

iPhone X a avut parte de vanzari uimitoare in primele luni de disponibilitate, analistii de la Kantar anuntand ca Apple a maximizat cat se poate de mult interesul vis-a-vis de telefoanele sale in lunile trecute. Desi iPhone X a fost disponibil in cantitati limitate in primele 2 luni de disponibilitate, compania Apple a reusit totusi sa inregistreze vanzari foarte bune in cateva tari importante, atragand si unii fani Android.

Tarile in care iPhone X a avut vanzari uimitoare nu sunt specificate, insa probabil nici nu sunt prea multe, pietele principale ale Apple fiind cel mai probabil cele la care se refera cei de la Kantar. In ciuda acestui lucru, ei vorbesc totusi despre China, acolo unde iPhone X a fost cel mai bine vandut smartphone in mediul urban si a atras multi utilizatori Huawei, Xiaomi, sau chiar ai companiei Samsung.

iPhone X are vanzari uimitoare, a atras multi fani Android

iPhone X a avut o cota de piata de 6% in mediul urban din China, adica colo unde oamenii au bani de el, insa in mediul rural vanzarile n-au fost chiar atat de bune, pretul mare tinand oamenii departe de telefon. Partea interesanta sta totusi in faptul ca Apple a reusit sa convinga chinezi utilizatori ai Huawei, Xiaomi si Samsung sa renunte la acesti producatori traditionati pentru a cumpara un iPhone X foarte scump.

“Apple was riding on the back of some momentum before the iPhone X release but demand for latest model in urban China has been staggering given its price point. Apple is now back on form – the iPhone X was the top selling model in urban China in November, with a market share of 6.0%. Unlike in Europe and the US, where the vast majority of new early iPhone X sales came from existing Apple smartphone owners, in urban China there are significant numbers of Huawei, Xiaomi and Samsung customers switching to the new iPhone models.”

iPhone X este un adevarat hit in randul fanilor Apple, si ai unor fani ai platformei Android, pretul foarte mare neparand sa aiba vreun impact semnificativ asupra vanzarilor totale ale telefoanelor companiei Apple. Ca sa fiu complet sincer, ma asteptam la niste previziuni mai sumbre de la Kantar privind vanzarile iPhone X, insa iata ca spre deosebire de alti analisti, ei au incredere ca Apple a vandut mult.

Cred ca iPhone X inca mai are multe de spus si cred ca vom vedea mai multe estimari cu vanzari mari pentru telefon si in 2018.