Peste 30 de Procese acuza Apple de Limitarea Performantelor iPhone

Apple este acuzata in peste 30 de procese ca a limitat in mod intentionat si nelegal performantele telefoanelor iPhone prin actualizari ale iOS.

30 procese Apple performante iphone

Peste 30 de procese acuza compania Apple de limitarea performantelor iPhone si cer diverse despagubiri de la compania Apple pentru aceasta practica extrem de criticata in intreaga lume. Daca la inceputul acestui an erau aproape 20 de procese deschise impotriva Apple, iata ca acum cifra a trecut de 30, iar cel putin unul exista zeci de mii de clienti grupati impotriva americanilor.

Dintre cele 30 de procese cunoscute, 13 au fost initiate numati in California, deci vorbim despre interes maxim de la cei care se afla in apropierea companiei Apple, ei dorind sa obtina sume serioase de la americani. In toate procesele, compania Apple este acuzata de faptul ca a limitat performantele iPhone fara sa-i anunte pe clienti despre problema, dar si fara a oferi optiuni de a dezactiva schimbarile.

Diverse prevederi ale legislatiei americanie sunt invocate in procesele din SUA, acestea reprezentand majoritatea celor care au fost deschise impotriva companiei Apple pana acum. Marea problema pentru Apple sta totusi in faptul ca una dintre casele de avocatura implicate a a castigat un proces impotriva Apple si despagubiri de peste 400 de milioane de dolari chiar recent.

Separat de procesele clientilor, compania Apple este investigata de catre autoritatile din Franta si Coreea de Sud, iar un senator american vrea deasemenea raspunsuri de la cei din Cupertino. Apple probabil spera ca reducerea pretului pentru inlocuirea bateriilor iPhone va mai linisti lucrurile, insa nici daca le-ar schimba gratuit nu ar scapa de procesele deschise in acest moment.