Vivo X20 Plus: Cum Functioneaza Primul Smartphone cu Cititor de Amprenta in Ecran

Vivo X20 Plus este primul smartphone cu cititor de amprenta integrat in ecran, iar un prim review ne arata cat de bine functioneaza tehnologia oferita.

Vivo X20 Plus amprenta ecran

Vivo X20 Plus este primul smartphone care are un cititor de amprenta integrat in ecran, compania chinezeasca Vivo reusind sa ofere aceasta tehnologie multumita unui parteneriat pe care il are cu Synaptics. Am asteptat un cititor de amprente integrat in ecranele iPhone X si Samsung Galaxy S8, sau chiar Samsung Galaxy S9, insa iata ca Vivo X20 Plus a reusit sa il aduca, realizare fiind impresionanta, desi telefonul in sine e o clona a catorva modele de smartphone-uri premium.

Vivo X20 Plus are cititorul de amprenta integrat in baza ecranului e ciudat sa-l poti vedea prin ecran inainte de a porni efectiv telefonul, dar dupa pornirea ecranului, acesta devine invizibil, cel putin din ceea ce vedem. Inregistrarea unei amprente pentru Vivo X20 Plus se face mult, mult mai greu decat in cazul unui smartphone cu cititor de amprente sub ecran, sau in carcasa, dar asta era de asteptat, avand in vedere cat de mare este schimbarea.

Vivo X20 Plus: asa functioneaza primul smartphone cu cititor de amprenta in ecran

Vivo X20 Plus se deblocheaza, totusi, surprinzator de repede in comparatie cu primele demonstratii pe care le vedeam pentru tehnologia similara dezvoltata de catre compania Qualcomm pentru smartphone-uri. Practic, dupa plasarea degetului pe ecranul Vivo X20 Plus, deblocarea se face suficient de rapid incat sa nu simti lipsa unui cititor de amprente normal, ba chiar mai rapid decat cu Face ID, care mai necesita si o glisare facuta pe ecran.

Vivo X20 Plus ma impresioneaza in mod placut cu aceasta integrare a cititorului de amprente, in ciuda faptului ca a copiat intregul iOS si unele elemente ale iPhone, dar chinezilor nu le prea pasa de unde se fura. Vivo X20 Plus ne arata un viitor interesant pentru smartphone-uri, deoarece acesta este doar inceputul aparitiei telefoanelor mobile care vor permite scanarea amprentei direct prin ecran, si nu prin carcasa, cel mai tampit mod posibil de a face asta.