Vanzarile Slabe ale iPhone afecteaza Partnerii Apple

Vanzarile slabe ale iPhone reprezinta o problema majora pentru partenerii companiei Apple, acestia avand incasari mai mici in prima parte a anului 2018.

Vanzari Slabe iPhone Partnerii Apple

Vanzarile slabe ale iPhone au un efect negativ simtitor asupra partenerilor companiei Apple, incasarile acestora scazand intr-o buna masura comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Conform unei publicatii asiatice, 19 dintre marile companii producatoare de componente electronice au inregistrat incasari totale cu 8% mai mici decat in anul 2016.

Dintre cele 19, 9 furnizeaza componente pentru Apple si iPhone, deci e cat se poate de clar ca vanzarile mai mici ale telefoanelor genereaza probleme pentru partenerii Apple. Incasarile inregistrate de catre aceste companii sunt cele mai mici din ultimii 2 ani, semn ca nici vanzarile de telefoane iPhone nu ar fi la fel de mari precum si-ar dori, probabil, chiar si Apple.

iPhone X este prezentat ca principal vinovat pentru aceasta scadere a vanzarilor, insa si o luna februarie mai scurta pare sa fi avut deasemenea un efect negativ asupra lor. Componentele mai scumpe ale iPhone X au ajutat intr-o anumita masura partenerii Apple sa aiba vanzari bune, insa per total se asteapta ca telefonul sa inregistreze vanzri totale mai mici decat asteptarile.

“Overall sales of the 19 tech companies monitored by the Nikkei Asian Review dropped 7.9% from a year ago to 703.91 billion New Taiwan dollars ($24.02 billion), the lowest level in two years. Sales at these companies are a gauge of global electronic demand.”

Ca vanzarile iPhone au probleme nu mai este de mult ceva de mirat, insa acum vedem si cam cat de mare este problema in realitate nu doar pentru Apple, ci si pentru partenerii sai. Ca sa fiu complet sincer, cred ca desi e posibil ca vanzarile iPhone sa fie mai mici in T1 2018 comparativ cu T1 2018, incasarile ar putea fi chiar mai mari, multumita pretului mai mare al iPhone X.