Apple: Sfaturi pentru Parintii ai caror Copii au iDevice-uri

Apple Sfaturi Parintii Copii iDevice

Compania Apple a creat o pagina speciala in website-ul sau prin care incearca sa le ofere parintilor sfaturi cu privire la modurile in care pot controla accesul copiilor la iDevice-uri. Apple prezinta functiile pe care le au in momentul de fata iDevice-urile pentru control parental si nu le prezinta pe cele care urmeaza sa fie lansate anul acesta pentru utilizatorii globali.

Apple prezinta restrictiile pe care parintii le pot impune pentru copiii in ideea de a bloca efectuarea de in-app purchase-uri din AppStore, o problema majora in ultimii ani. Mai mult decat atat, Apple arata cum parintii pot bloca accesul la anumite website-uri prin intermediul Safari, sectiunea pentru copii din AppStore, sau urmarirea prin Find my iPhone.

Apple a publicat aceasta pagina dupa ce foarte multe plangeri au fost facute din cauza faptului ca iDevice-urile creeaza prea multa dependenta in randul copiilor, iar Apple nu face nimic pentru a o rezolva. Inclusiv unii studenti ai Stanford au protestat impotriva faptului ca iPhone creeaza dependenta, iar asta pentru ca n-au probleme reale de care sa se planga.

iPhone, iPad, Mac, Apple Watch, and Apple TV. They’re some of the most powerful tools ever made for learning, exploring, and staying in touch. Parents love them. Kids love them. And we’re continually designing new features to help make sure kids use them in the ways you want.

Apple a anuntat ca anul acesta va implementa o serie de functii noi in iPhone si iPad prin care sa ofere mai mult control pentru parintii care le permit copiilor sa foloseasca iDevice-uri. Mai multe informatii privind functiile de control parental disponibile in iOS le puteti gasi in aceasta pagina.