Video: Safari pe iOS 4.2 vs Safari pe iOS 4.3

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0fWEloHpZ4M[/youtube]

In cadrul conferintei de miercuri Steve Jobs a explicat ca Safari pe iOS are parte de cateva imbunatatiri la capitolul performanta datorita implementarii motorului Nitro Javascript din Mac OS X. Paginile ar trebui sa se incarce mult mai repede, navigarea ar trebui sa fie mult mai fluenta, per total experienta de navigare pe internet ar trebui sa fie mai buna. Din ce am observat eu pana acum pe iPhone 4 diferentele sunt insesizabile in ceea ce priveste viteza de navigare pe internet folosind noua versiune a Safari.

In clipul de mai sus avem o demonstratie a modului in care functioneaza Safari pe iOS 4.2 si 4.3 pe o tableta iPad. Observati ca Safari de pe iOS 4.3 incarca paginile mai rapid in toate cazurile insa diferenta dintre timpii de incarcare depinde de pagina web. O pagina web cu multe elemente se va incarca la fel de greu indiferent ce versiune de iOS aveti. O pagina cu putine elemente in ea se va incarca mai usor insa dupa cum vedeti destul de putine pagini se incarca, considerabil mai repede.

Cred ca pe viitor Safari va fi imbunatatit insa in momentul de fata browserul de pe Android OS este mult mai rapid in ceea ce priveste incarcarea paginilor web.