Cum a adus Steve Jobs Wi-Fi pentru Lumea Intreaga

Steve Jobs a adus Wi-Fi pentru lumea intreaga, insa oferirea tehnologiei nu a fost chiar atat de simpla precum pare, conform celor care au lucrat la proiect.

Steve Jobs Wi-Fi

Probabil putina lume stie ca Apple a fost prima companie care a implementat tehnologia Wi-Fi intr-un produs comercial, ea fiind acum nu un lux, precum in 1999, ci o necesitate. Steve Jobs a prezentat lumii intregi primul produs cu Wi-Fi sub forma unui iBook, pe care il puteti vedea mai jos, acesta fiind primul produs comercial cu aceasta tehnologie implementata.

Lucent dezvoltase tehnologia Wi-Fi timp de 10 ani inainte ca ea sa fie implementata in iBook, insa abia cand Steve Job s-a intalnit cu inginerii Lucent, s-a luat decizia de a o implementa. Apple a cerut, desigur, sa cumpere chip-ul Wi-Fi la un pret de 50 de dolari, mai mic decat cel de fabricatie, iar dupa multa munca, in tandem cu inginerii Lucent, a reusit sa-si duca planul la indeplinire.

Cum a adus Steve Jobs Wi-Fi pentru Lumea Intreaga

Steve Jobs a fost fascinat de tehnologia Wi-Fi deoarece ea permitea transferul foarte rapid de date, fara fir, dar si navigarea foarte rapida pe internet cu viteza foarte mare. Apple a lansat atunci si primul sau router cu tehnologie Wi-Fi, pentru a facilita folosirea sa in casele oamenilor, iar asa una dintre cele mai importante tehnologii a ajuns in mainile consumatorilor.

“Cees & his team had been working for more than a decade on introducing WLAN technology to the masses, but without luck. After plenty of attempts, Apple finally came to Lucent and said they wanted to meet […] “Apple was looking for something different and new for their iBook laptop product, and Steve was very enamoured by the idea of wireless connectivity for laptops. Looking back, it seems to me he had probably made up his mind even before the meeting,” says Cees Links.”

Steve Jobs a fost intotdeauna cunoscut ca un om care stia cum sa faca si prezentarile pentru lansarea de produse importante, iar aici il vedeti aratand cat de importanta e tehnologia. Din pacate, Apple si-a pierdut mult din “farmec” dupa disparitia lui Steve Jobs, iar conferintele nu mai au aceeasi “stralucire”, produsele avand cam aceleasi probleme.