Apple: RABAT la Calitate pentru a face PROFIT

Apple face rabat la calitatea componentelor folosite in produsele sale pentru a genera cat mai mult profit de pe urma vanzarii lor in lumea intreaga.

Apple RABAT Calitate PROFIT

Apple este intr-o continua cautare pentru a-si creste profitul generat de vanzarea produselor in lumea intreaga, iar asta inseamna ca americanii au inceput sa se orienteze spre componente de la alti producatori. Mai exact, Apple a inceput sa renunte la partenerii taiwanezi in favoarea celor chinezi pentru produsele pe care le vinde in lumea intreaga, motivul schimbarii fiind costurile mai mici pe care le au componentelor celor din urma.

Apple isi creste profitul multumita acestor schimbari, iar asta pentru ca produsele sale devin din ce in ce mai scumpe cu fiecare versiune noua lansata, deci e clar ca aceste costuri mai mici ale componentelor nu compenseaza altceva. Apple isi creste profitul prin reducerea costurilor de productie ale produselor sale, iar chinezii au avut cam intotdeauna componente inferioare fata de cele ale taiwanezilor, insa celor de la Apple nu prea pare sa le pese de acest lucru.

Apple: RABAT la Calitate pentru a face PROFIT

Apple a avut intotdeauna probleme cu produsele noi lansate pe pietele globale, telefoanele iPhone fiind cele mai afectate in fiecare an, iar asta din cauza cantitatilor foarte mari in care sunt vandute. Alegerea componentelor din China in defavoarea celor din Taiwan, nu va fi o idee buna, insa oare cine mai poate face ceva in momentul in care compania Apple se concentreaza sa-si creasca profitul indiferent de cum reuseste sa faca asta.

“Apple has kept expanding the presence of China partners in the supply chains for iPhone, iPad and MacBook devices seeking to effectively reduce production cost. With their excellent manufacturing capabilities, many Taiwan suppliers used to rely on Apple orders to support their revenue increases and outperform China counterparts. But Apple has changed its marketing strategies in recent years and started to introduce more China makers into its supply chains.”

Apple va garanta intotdeauna ca produsele sale sunt cele mai bune, si in general da vina pe clienti cand apar probleme, acceptandu-si greselile abia dupa ce presa pune suficienta presiune pe ea pentru a-si ajuta clientii. Din punctul meu de vedere, Apple nu mai este de mult interesata sa cumpere componente de calitate pentru telefoanele sale, si pe masura ce preturile produselor sale cresc, se pare ca va fi afectata calitatea, iar noi vom plati mai mult pentru ceea ce nu merita cumparat.