Apple: RABAT la Calitate pentru a face PROFIT

Apple face rabat la calitatea componentelor folosite in produsele sale pentru a genera cat mai mult profit de pe urma vanzarii lor in lumea intreaga.

Apple RABAT Calitate PROFIT

Apple este intr-o continua cautare pentru a-si creste profitul generat de vanzarea produselor in lumea intreaga, iar asta inseamna ca americanii au inceput sa se orienteze spre componente de la alti producatori. Mai exact, Apple a inceput sa renunte la partenerii taiwanezi in favoarea celor chinezi pentru produsele pe care le vinde in lumea intreaga, motivul schimbarii fiind costurile mai mici pe care le au componentelor celor din urma.

Apple isi creste profitul multumita acestor schimbari, iar asta pentru ca produsele sale devin din ce in ce mai scumpe cu fiecare versiune noua lansata, deci e clar ca aceste costuri mai mici ale componentelor nu compenseaza altceva. Apple isi creste profitul prin reducerea costurilor de productie ale produselor sale, iar chinezii au avut cam intotdeauna componente inferioare fata de cele ale taiwanezilor, insa celor de la Apple nu prea pare sa le pese de acest lucru.

Apple: RABAT la Calitate pentru a face PROFIT

Apple a avut intotdeauna probleme cu produsele noi lansate pe pietele globale, telefoanele iPhone fiind cele mai afectate in fiecare an, iar asta din cauza cantitatilor foarte mari in care sunt vandute. Alegerea componentelor din China in defavoarea celor din Taiwan, nu va fi o idee buna, insa oare cine mai poate face ceva in momentul in care compania Apple se concentreaza sa-si creasca profitul indiferent de cum reuseste sa faca asta.

“Apple has kept expanding the presence of China partners in the supply chains for iPhone, iPad and MacBook devices seeking to effectively reduce production cost. With their excellent manufacturing capabilities, many Taiwan suppliers used to rely on Apple orders to support their revenue increases and outperform China counterparts. But Apple has changed its marketing strategies in recent years and started to introduce more China makers into its supply chains.”

Apple va garanta intotdeauna ca produsele sale sunt cele mai bune, si in general da vina pe clienti cand apar probleme, acceptandu-si greselile abia dupa ce presa pune suficienta presiune pe ea pentru a-si ajuta clientii. Din punctul meu de vedere, Apple nu mai este de mult interesata sa cumpere componente de calitate pentru telefoanele sale, si pe masura ce preturile produselor sale cresc, se pare ca va fi afectata calitatea, iar noi vom plati mai mult pentru ceea ce nu merita cumparat.

22 COMENTARII

  1. Cred ca noi suntem de vina in principal ca daca nu ar mai fi interes pentru produse clar si-ar da interesul sa faca ceva de calitate ….

  2. Se pastreaza pe naiba … !!!
    Scrie clar in articol: produsele chinezilor mai slabe ca ale taiwanezilor !!!
    Sau tu doar scri sa te afli in treaba fara sa citesti articolul ? … Bravo.

  3. Tu ai citit dar nu ai înțeles textul. Tocmai, ideea este că Apple scade calitatea pentru a-și crește profitul, iar tu spui că e ok câtă vreme Apple păstrează calitatea ??

  4. nu, eu am citit stirea si este vorba ca apeleaza la mai multi ca sa scada pretul productiei sa nu mai depinda doar de o fabrica…calitatea ramane
    “seeking to effectively reduce production cost”
    Vezi ca production cost pe englezeste inseamna altceva fata de production quality
    Imi pare rau ca ai o boala atat de grava

  5. Daca nici Apple nu are materiale de calitate…ce să mai vorbim de alții? La peste 200 de mil.de iPhone-uri vândute dacă poți face să economiseşti 2 sau 3 dolari este foarte bine pentru companie. Toată lumea face asta.

  6. Bolnav esti tu rau de tot !!! Mai bine zis chior !!!
    “Apple isi creste profitul prin reducerea costurilor de productie ale produselor sale, iar chinezii au avut cam intotdeauna componente inferioare fata de cele ale taiwanezilor, insa celor de la Apple nu prea pare sa le pese de acest lucru.”
    Daca ai 4 clase ca trenu ar trebui sa intelegi ce scrie mai sus !!!

  7. Ce drăguț! Trolul acuză pe alții de analfabetism funcțional, în timp ce el manifestă simptome clare ce-i dovedesc incapacitatea de a înțelege un text scris. Good job! ??

  8. Apple devine încet, dar sigur, un imperiu al lăcomiei nemăsurate. După cum bine spunea Edward Abbey: ”Growth for the sake of growth is the ideology of the cancer cell.”

  9. Într-o realitate paralelă, poate. Și nu e vorba că nu-și dau interesul. Au dovedit că pot crea produse impecabile din toate punctele de vedere. Dar îi macină patima lăcomiei.

  10. Ideea articolului este prea profundă pentru tine. Producătorii chinezi sunt mai ieftini și oferă o calitate inferioară producătorilor taiwanezi. Scrie în paragraful 2, fraza 2.

  11. Sper să aibă probleme cu toate produsele lansate de azi înainte și să nu mai cumpere nimeni. Poate atunci o să pună accent pe calitate.

  12. Nu e doar politica Apple. Va spun eu cum sta treaba, ca asa e și la noi în firma: se strang acționarii și zic :anul asta vrem profit mai mare cu atât la suta. Din nefericire în fiecare an acționarii zic la fel. Și cine poate sa ii acuze? Apoi Ceo-ul își primește obiectivele și le pasează cascadat la șefi și sefuti. Care șefi și sefuti se gândesc : ‘aide plm de unde mai scot profit și anul asta? Ca toate sunt mai scumpe ca nu mai am inovație de când a murit Steve. Pai dacă nu cresc pe volum, ca piața e cam sufocata de oferte, cresc veniturile prin economii la componente. Ca doar n-oi avea ghinion sa crape la mine. Sunt Apple, șterg cu ei pe jos.
    Aia de la achiziții dau din colt în colt, arunca pisici de la unul la altul, apoi deciziile proaste se țin lanț. Începe un lung șir de erori (care culmea produce un timp economii și profit). Dacă au norocul sa fie într-o firma mare precum Apple care mai merge nițel din inertie, metoda da roade un timp, cum a dat de vreo câțiva ani pana acum. Ei bine, însă nu merge la infinit. O sa vedeți schimbări de sefuleti sefuti și directori în timp, se vor întreba de ce nu merge, cheamă 100 firme sa facă analize, mai restructurează și reorganizează pe acolo și ajung la concluzia : bah pai facem aceleași telefoane de la iPhone 6 încoa fără sa schimbam un buton , doar ca acum punem și piese mai proaste iar lumea mai vrea ceva nou și a fugit la alte firme (gen pocoloco sau mai știu eu ce noname-uri nou apărute dar care aduc chestii inedite gen saispe camere și un buton în forma de romb care clipoceste tandru, sau ceva sa ia ochii). Apoi scaaad vânzările, scad și scad pana când pățesc ce a pățit BlackBerry și Nokia.
    Tot acolo se duce și Samsung doar ca mai repede.
    O sa va spuneți ca e lipsa de inovație. Da, este. Dar deasupra ei este lăcomia acționarilor care măresc anual obiectivele de vânzări cu x%. Și dacă mereu tre’ sa aduci banu’ gros, concurenta creste, preturile și la aerul respirat cresc, inovația o dam mai la coada ca gigeii mai pun botu’ un an pe telefoane roșii în ediție limitata de la Apple și telefoane cu pix incorporat de la Samsung. Rezultatele? Le vedem deja. Vedem BB, vedem Nokia.. Urmează Samsung și ceva mai la final și Apple dacă nu își vor schimba gândirea repede. Doar ca lăcomia e mare și slabe șanse. Ii așteptăm cu drag sa pice și sa facă loc altora mai bine adaptați la cerințele pieței.

  13. În primul rând: taiwanezii sunt la fel de chinezi precum sunt cretanii greci.

    În al doilea rând: calitatea produselor Apple este în creștere evidentă de la un model la altul; astăzi am avut câteva minute la dispoziție să cercetez cu atenție toate telefoanele care există în acest moment pe piață și la nivel de calitate conduc detașat telefoanele vârf de gamă ale Apple, Samsung, Huawei (mi se par extraordinar de bine făcute chinezismele acelea) și Sony; m-a dezamăgit foarte mult LG, iar Moto a făcut tot timpul telefoane de proastă calitate.
    Revenind la Apple (pe ale cărui telefoane le-am văzut înșirate unul lângă altul), 4/4s mi se par cel mai bine făcute, urmând îndeaproape X; dacă e să analizez după senzația tactilă, aș da o notă mai mare lui 7 decât lui 8, însă mi-e greu să am o părere obiectivă, pentru că fiecare prezintă plusuri și minusuri; 6s este net superior lui 6 care este net superior lui 5s (5 fiind poate telefonul cu cea mai proastă construcție).
    La nivel de parte internă, cu o singură excepție (modulul de comunicații), avem folosite cele mai bune componente care pot exista: cel mai bun procesor, cel mai bun ecran (la apariția fiecărui model în parte), cele mai rapide memorii etc.
    Mai ieftin nu înseamnă automat mai prost (Huawei dovedește cu succes acest lucru și modelele pe care le am eu în familie îmi confirmă alegerile).