De ce PRIMELE Telefoane cu 10 GB RAM sunt o MARE TEAPA

Primele telefoane cu 10 GB RAM sunt o mare teapa pentru utilizatorii care le vor cumpara, iata de ce producatorii ne pacalesc in 2018 cu ceva ce nu avem nevoie.

telefon 10 gb ram

Primele telefoane cu 10 GB RAM au fost anuntate saptamana aceasta, Xiaomi Black Shark Helo si Xiaomi Mi Mix 3 fiind primele smartphone-uri care vor oferi mai multa memorie RAM decat vasta majoritate a oamenilor au in calculatoare. 10 GB RAM intr-un telefon este doar o gaselnita de marketing a celor care nu mai stiu ce sa ofere diferit pentru a iesi in evidenta, adica o simpla teapa pentru cei care inca nu stiu ca acea cantitate de memorie RAM e inutila acum.

Telefoanele cu 10 GB RAM vor fi utile in viitor, cand sistemele de operare vor deveni mai complexe, aplicatiile vor necesita mai multe resurse, inteligenta artificiala ne va controla mai mult din viata, etc. Dar in momentul de fata 10 GB RAM sunt complet inutili in telefoane, iar singurul “loc” in care utilizatorii vor simti ca au atat de multa memorie RAM este in aplicatiile pentru masurarea performantelor, deoarece in rest nimeni nu va simti ca are atat de multa memorie.

De ce PRIMELE Telefoane cu 10 GB RAM sunt o MARE TEAPA

In 2018 nu exista aplicatii care sa solicite atat de multe resurse incat sa fie necesara integrarea a 10 GB de memorie RAM in telefoane, iar indiferent cate aplicati ar avea oamenii deschise in fundal, maxim 8 GB sunt arhisuficienti. Chiar daca se folosesc aplicatii pentru editare foto/video, acestea nu sunt pe telefoane la fel de complexe precum calculatoare, si nu consuma la fel de multa memorie RAM, deci Xiaomi iese in evidenta cu absolut nimic.

Desigur ca vor exista oameni care vor cumpara telefoanele de acest gen pentru a se lauda cu ele, si cel mai mult ma voi amuza cand iPhone XS va sterge pe jos cu telfeoanele Xiaomi, chiar daca au 10 GB RAM. A avea 10 GB RAM intr-un telefon nu-ti garanteaza performante exceptionale, ci doar faptul ca poti stoca mai multe informatii in ele, dar in 2018 telefoanele nu prea au ce sa stocheze, si nu cred ca 2019 va schimba utilitatea telefoanelor cu 10 GB RAM.

Voi ce parere aveti despre noua teapa a Xiaomi ?