Apple Pay a fost Lansat in Kazahstan, nu si in Romania

Apple Pay Kazahstan

Apple Pay, serviciul de plati mobile lansat de catre compania Apple special pentru telefoanele iPhone, a fost lansat recent in Belgia si Kazahstan, extinzand lista tarilor in care e oferit. Daca despre Belgia nu se prea poate spune nimic, lansarea Apple Pay in Kazahstan este o surpriza, pentru ca nu e una dintre tarile in care te-ai astepta sa vezi asa ceva.

Apple Pay este lansat in Kazahstan printr-o varietate de banci, iar 65% dintre POS-urile din tara sunt deja capabile sa accepte plati mobile de la clienti, deci rata de penetrare va fi mare. Totusi, oferirea Apple Pay in Kazahstan are la baza atat legislatia care permite oferirea serviciului, cat si colaborare acu bancile locale, ultima conditie lipsind din Romania.

Apple Pay a fost Lansat in Kazahstan, nu si in Romania

Apple Pay Kazahstan lansare

Apple Pay nu este oferit in Romania, si nici nu va ajunge prea curand, oricat ne-am dori noi asta, bancile preferand sa ofere solutii proprii, decat sa adopte standardul celor de la Apple. Incapatanarea bancilor de a nu colabora cu Apple pentru Apple Pay este unmotiv principal din cauza caruia nu vom avea serviciul de plati mobile prea curand si in Romania.

Telefoanele Android pot face plati mobile cu aplicatiile unor banci din tara noastra, totul prin NFC si solutii proprii ale bancilor, insa pentru iPhone exista doar solutii care implica folosirea de carcase. Apple Pay ar fi foarte util in Romania, unde exista cam peste tot POS-uri capabile sa accepte plati mobile, insa din pacate trebuie sa fie si dorinta pentru lansarea serviciului, dar nu doar de la clienti.