Numarul UIMITOR de device-uri ACTIVE la Nivel Global

apple idevice active global

Apple a anuntat aseara rezultatele financiare pentru T4 2018, iar impreuna cu ele a dezvaluit si care este numarul de device-uri active la nivel global in momentul de fata. Conformcelor de la Apple, 900 de milioane de telefoane iPhone sunt active in momentul de fata in lumea intreaga, cu un total de 1.4 miliarde de device-uri active la nivel global.

1.4 miliarde de iPhone, iPad, si iPod Touch-uri sunt folosite zilnic de catre clienti ai companiei Apple, sau subsidiarii lor, deci 500 de milioane dintre terminale sunt Apple Watch, Mac, Apple TV, iPad, sau iPod Touch. Cifrele sunt surprinzatoare, iar asta pentru ca vorbim despre trei tipuri diferite de produse mobile ale companiei Apple, iPhone fiind, asa cum e normal, in top, iar asta de cativa ani de zile.

Apple are 1.4 miliarde de device-uri active la nivel global

Numarul de telefoane iPhone active la nivel global a crescut cu cam 100 de milioane de unitati fata de acum multe luni, cand au fost anuntate ultimele cifre privind rata de utilizare. Fata de anul 2016, cand Apple a anuntat atingerea a 1 miliard de device-uri activela nivel global, cresterea este una impresionanta, insa destul de lenta, ceea ce e de asteptat.

Avand in vedere ca Apple a vandut 200 – 250 de milioane de device-uri anual in ultimii ani, e destul de normal ca baza activa de utilizatori sa nu creasca dramatic, asa cum se intampla la Android. Fata de platforma celor de la Google, Apple are cam jumatate din numarul total de utilizatori, insa vorbim despre un singur producator, versus mii de altii care folosesc Android.