Google DEPASESTE Apple acolo unde NIMENI NU Credea ca e Posibil

Google. In mod surprinzator, compania a reusit sa depaseasca Apple cu o realizare pe care absolut nimeni nu o credea posibila pentru cei din Mountain View.

Google DEPASESTE Apple acolo unde NIMENI NU Credea ca e Posibil

Google. In mod complet surprinzator a reusit sa depaseasca Apple cu o realizare pe care absolut nimeni nu o credea posibila, dar care iata ca arata o lume complet diferita pentru cele doua companii americane. Google a devenit compania care are cea mai mare rezerva monetara la dispozitie, un titlu pe care l-a luat de la Apple in urma unor cheltuieli substantiale facute de catre cei din Cupertino in ultimii ani, dar intr-un scop destul de bun.

Google. In momentul de fata cei din Mountain View au o rezerva monetara de 117 miliarde de dolari, aceasta fiind compusa atat din lichiditati, cat si din investitii pe termen lung, strategia fiind identica pentru multe companii. In cazul celor de la Apple rezerva monetara a scazut la 102 miliarde de dolari, de la 167 miliarde de dolari in 2017, deci Google are un avantaj serios in fata competitoare sale, desi anual are incasari mai mici decat ea.

Google DEPASESTE Apple acolo unde NIMENI NU Credea ca e Posibil

Google. Rezerva monetara a Alphabet, care detine Google, este mai mare decat cea a Apple, deoarece Tim Cook a luat decizia de a rascumpara actiuni ale companiei, si a plati dividende, in valoare de 122 de miliare de dolari in ultimele 18 luni. In cazul celor de la Google suma este de doar 25 de miliarde de dolari, si in 4 ani de zile, deci asa a reusit sa-si creasca rezerva monetara in timp ce Apple a cheltuit de 5 ori mai multi bani decat ea.

“Alphabet’s stock buybacks, by contrast, have been paltry. In the nearly four years since it began repurchasing its own stock, it has spent an average of only $1.7bn a quarter. In that time, it has handed out more new shares in the form of employee stock benefits than it has bought back through its repurchase programme. As a result, the payments have done nothing to lift its earnings per share — the reason investors generally welcome buybacks.”

Google. Apple genereaza anual incasari cam duble fata de cele ale Google, insa cheltuielile sale cu dividendele si rascumpararea actiunilor i-au redus capacitatea de a-si mentine rezerva monetara la o valoare foarte ridicata. Desigur ca si cu 102 miliarde de dolari la dispozitie, cei de la Apple stau extrem de bine, si pot face absolut orice isi doresc, asa ca e improbabil ca aceasta diferenta sa-i afecteze cumva.