Problema GRAVA a Android care Afecteaza TOATE Telefoanele

Android. O noua problema foarte grava pentru telefoane a fost descoperita, si toate sunt afectate, iata de ce trebuie sa fii extrem de vigilent acum.

Problema GRAVA a Android care Afecteaza TOATE Telefoanele

Android. O problema foarte grava a fost dezvaluita pentru sistemul de operare al companiei Google, si pune putin in perspectiva nivelul slab de securitate pe care il au telefoanele ce folosesc sistemul de operare. Mai exact, cercetatorii de la ESET au descoperit un nou tip de malware care face parte din categoria ransomware, acesta infectand telefoanele Android, si apoi distribuindu-se prin intermediul mesajelor SMS trimise automat.

Android. Acest malware are denumirea Android/Filecoder.C, iar dupa infectare, agenda de contacte a utilizatorilor este scanata, si sunt trimise in mod automat SMS-uri pentru a il raspandi cat se poate de mult. In acele SMS-uri malware-ul include link-uri spre website-uri malitioase care pot infecta telefoanele cu sistem de operare Android, astfel ca utilizatorii care le acceseaza, nu prea au cum sa se apere decat daca au un antivirus instalat.

Problema GRAVA a Android care Afecteaza TOATE Telefoanele

Android. Partea buna a acestui atac este ca metoda de criptare a fisierelor, pentru care se cere mai apoi bani de catre atacatori, este slaba, si poate fi depasita destul de usor de catre informaticieni iscusiti. Problema cu acest nou atac asupra telefoanelor Android sta in metoda prin care malware-ul se raspandeste, mai exact mesaje SMS trimise catre contacte din telefoanele oamenilor, eva ce pana acum nu a mai fost folosit de catre alti hackeri.

“The campaign we discovered is small and rather amateurish. Also, the ransomware itself is flawed – especially in terms of the encryption which is poorly implemented. Any encrypted files can be recovered without help from the attackers. However, if the developers fix the flaws and the distribution becomes more advanced, this new ransomware could become a serious threat.”

Android. O alta parte buna sta in faptul ca lista de fisiere care sunt criptate de catre malware este destul de restransa, cei de la ESET considerand ca ea a fost copiata din Wannacry, care nu era gandit pentru telefoane. Interesant este ca acest malware nu impiedica folosirea telefoanelor prin blocarea ecranului, ci doar a accesului la anumite fisiere, iar recompensa ceruta pentru deblocarea lor difera de la un telefon Android la altul.

Android. Nu se stie cati oameni sunt afectati de catre acest nou tip de malware, insa trebuie sa fiti extrem de atenti si sa nu accesati website-uri pe care nu le cunoasteti, deoarece puteti fi infectat extrem de usor.